Kioxia Exceria SSD hızı düşük

xArchemedes

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria
Anakart
B450M S2H
1 ay kadar önce Kioxia Exceria 500 GB M.2 NVMe SSD aldım ve testlerini falan yaptım, CrystalDiskMark değerlerine göre sitede (İncehesap) yazdığı gibi 1700 MB yazma 1600 MB okuma değerlerine sahipti sağlık testini de yaptım bir sıkıntı çıkmadı fakat oyunlara (Horizon Zero Dawn, Days Gone) girdiğimde doku sorunları oluyor? Ağaçlar falan kalitesiz, dokular hem düşük kalite hem de bazı kısımları yüklenmiyor. Oyunları 1080p mediumda oynuyorum genellikle sizce sebebi ne olabilir? (Diskin sadece yarısı dolu)

Sistemim:
B450M S2H Anakart
Asus Rog Strix RX 570 4 GB
16 GB DDR4 Ram
Ryzen 3 3200G

SSD Hızı düşük dedim çünkü en mantıklı açıklama bu gibi geldi bana, yanlışsa özür dilerim

Dosya Ekleri

• Screenshot_920.png
    Screenshot_920.png
    23,9 KB · Görüntüleme: 24
1 ay kadar önce Kioxia Exceria 500 GB M.2 NVMe SSD aldım ve testlerini falan yaptım, CrystalDiskMark değerlerine göre sitede (İncehesap) yazdığı gibi 1700 MB yazma 1600 MB okuma değerlerine sahipti sağlık testini de yaptım bir sıkıntı çıkmadı fakat oyunlara (Horizon Zero Dawn, Days Gone) girdiğimde doku sorunları oluyor? Ağaçlar falan kalitesiz, dokular hem düşük kalite hem de bazı kısımları yüklenmiyor. Oyunları 1080p mediumda oynuyorum genellikle sizce sebebi ne olabilir? (Diskin sadece yarısı dolu)

Sistemim:
B450M S2H Anakart
Asus Rog Strix RX 570 4 GB
16 GB DDR4 Ram
Ryzen 3 3200G

SSD Hızı düşük dedim çünkü en mantıklı açıklama bu gibi geldi bana, yanlışsa özür dilerim
Satın aldığın yerin linkini atar mısın? Eskiden ramlerde de olduğu gibi sahte m2ler de satılmıştı zamanında.

Sorunun M2 kaynaklı olduğunu düşündüren nedir hocam? Mid ayarlarda oynuyormuşsunuz. Ekran kartın ucu ucuna Horizon oyununu destekliyor gibi.

İncehesap güvenilirdir.
İnce hesaptan aldığını düşünmedim. İnce hesapta ki hızlara baktı sandım.

Sorunun M.2 kaynaklı olduğunu düşündüren nedir hocam? Mid ayarlarda oynuyormuşsunuz. Ekran kartın ucu ucuna Horizon oyununu destekliyor gibi.

İnce hesaptan aldığını düşünmedim. İnce hesapta ki hızlara baktı sandım.

Yüksek ayarlarda 30 FPS oynayabiliyorum fakat ben 60 FPS için mediumda oynuyorum Horizon'u fakat Yüksekte olmama rağmen doku ve oyunun genel olarak yüklenmesi çok uzun sürüyor ve M.2 kaynaklı olduğu düşünme sebebim SSD'deki tüm oyunların genel olarak böyle doku sorunlu olması ve bazı testler yaptım SSD'deki bazı oyunlar HDD'de daha hızlı açılıyor bu bana pek mantıklı gelmedi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı