Kioxia G2 SSD BIOS'a atıyor

C3zzâr

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
B460M Pro-VDH Wi-Fi
Merhaba, sistemimde 2 tane M.2 SSD (Windows yüklü olan 500GB diğeri ise 128 GB) ve 500GB hard disk bulunuyor. Hard disk ve Windows yüklü olmayan SSD'yi çıkarıp yeni aldığım Kioxia Exceria Plus G2 SSD'yi taktım ve sistemi açarken direk BIOS'a atıyor BIOS'tan çıkıyorum sistem tekrar BIOS'a giriyor ne yapmam lazım?

Anakartım: MSI B460M Pro-VDH Wi-Fi

Son düzenleyen: Moderatör:
%99 Windows EFI bölümü söktüğünüz diskte.
Emin olmak istiyorsanız söktüğünüz diskleri takın ve disk yöneticisine girerek ekran görüntüsü atın. ( Söktüğünüz disklerden birinde 100-300mb arası bir bölüm var ise EFI bölümünüz odur ve bu bölümün olduğu disk takılı olmadığı sürece Windows açılmaz.)

Evet boş SSD de onu çıkarınca bu oluyor, nasıl transfer edeceğim.

Yöntem 1- Sadece Windows yüklü olan disk takılı iken EFI bölümünü tekrar oluşturabilirsiniz. Bunun için Windows kurulum USB si gerekiyor. Nasıl yapılacağına ilişkin cevabı vermeyeceğim. Kendiniz bulabilirsiniz.. Pek basit bir işlem değil.

Yöntem 2- EFI bölümünün olduğu diski yeni almış olduğunuz kasaya takacağınız diske klonlayabilirsiniz.

@C3zzâr

Şöyle bir ekran çıkıyor

Baya bir karmaşa var.. tüm disklerde ciddi olmasa da hatalı veya gereksiz yapılandırmalar var.
Özellikle zor değilse ve engel yoksa temiz Windows kurun.
UYARI : Windows kurmaya karar veriseniz kurulum esnasında kasada sadece Windows'u kuracağınız disk takılı olsun.

Temiz kurulum önünde ciddi bir engel var ise ...
  • Yukarıda da belirttiğim gibi EFI bölümünü kendiniz oluşturabilirsiniz. Basit bir işlem değil. Yine bu işlem esnasında da kasada tek disk takılı olsun.
  • Klonlama/recovery programları ile ilgili tecrübeniz var ise yine yukarıda belirttiğim gibi EFI bölümünün olduğu diski yeni aldığınız diske klonlayabilirsiniz.

Allah Allah acaba ne sebep oldu buna, geçenlerde format atmıştım sadece 500GB olana acaba bu mu sebep oldu? Klonlama bayağı bir sıkıntı olur çünkü 500GB da ki hard disk de ki dosyaları klonlayacağım bunun içinde 128 GB SSD'yi çıkarmam gerekiyor (port kalmadı çünkü) onu çıkarınca sistem kafayı yiyor. Yeni bir sistem almayı planlıyorum zaten bu sistem hep sıkıntı çıkarıyor 1TB onda kullanırım artık.

Teşekkürler yardımlarınız için @dolob

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…