Kioxia mı yoksa Kingston mu?

Hangi Kioxia? Hangi Kingston? Marka değil modelin özellikleri önemli.

2 farklı bilgisayarımın birisinde Kingston, diğerinde Kioxia var.
KIOXIA EXCERIA PLUS G2 çok daha performanslı ve hızlı.
Kingston SSD doldukça, performansı düşüyor.
Her SSD belli bir miktar dolunca yavaşlar. Bazı modellerde daha fazla yavaşladığı doğru fakat hiçbirini ağzına kadar doldurmamalısınız.

Genel olarak etiket basılmış dandirik modellerden ve çakma ürünlerden uzak durduğunuz ve DRAM'li bir model aldığınız sürece her SSD işinizi görecektir. Kioxia da Kingston da iyi markalar.
Çünkü normal bir kullanıcı oyun oynamak, internette gezinmek, film izlemek, ders çalışmak gibi işleri yaptığından dolayı SSD'ye doğru düzgün veri bile yazmaz.
Toshiba'nın eski SATA SSD'lerinin bazı kronik sorunlar gösterdiği oluyordu

Hazır sistemler tonla Kioxia kullandığından ve insanlar aldığı şeyi gömemediğinden dolayı herkes arkadaşa tepki gösterse de arkadaş doğru diyor. TR200'ler falan... Zamanında da her hazır sistemde Adata SU'lar olduğundan herkes öneriyordu. Birkaç ay sonra hepsi patladı çünkü kronik sorunlu çıktılar.

Ha bu, yukarıda açıkladığım üzere, şimdi Kioxia alınmaz demek değil tabii.

Efsane ötesi. Düşünmeme gerek yok.
Bilgisayarda oyuna tıklamak ile internete tıklamaktan başka ne yapıyorsunuz ki efsane olduğunu anladınız?
Kullandığınız malı övmekten vazgeçin artık. SSD'yi yıllarca kullanıp hepi topu 20-30TB veri yazdığınız için size efffsane geliyor. Hepsi giriş seviye bu SSD'lerin.

Kioxia = Toshiba demek doğru değil, iki markanın da ürünlerini kullandım, Kioxia olanlarda kalitede düşüş var. Ama bildiğim kadarıyla zaten biraz daha uyguna satılıyor, yani markayı biraz aşağı konumlandırmışlar.

Fiyat farkı fazla değilse ben Kingston alırdım.

KİNGSTON A 2000 vardı. Çok iyiydi.
Şuan hazır sistemde GOODRAM var. Yavaş hissettiriyor

Modelden modele değişir, Kioxia aslında Toshiba'dır. Yani iki marka da iyi.

Önemli olan modeller.

Her SSD belli bir miktar dolunca yavaşlar. Bazı modellerde daha fazla yavaşladığı doğru fakat hiçbirini ağzına kadar doldurmamalısınız.
SSD'nin doldukça, bu kadar hız farkını ben sadece Kingston'da gördüm. 2012'lerde Sandisk SSD'lerde bile bu kadar yavaşlama yaşamadım ben.
Ağzına kadar dolmasına gerek yok, hatta Kingston, Kioxia'a göre çok daha fazla dolu.

Kesinlikle! Performans istiyorsanız, Samsung tercih edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…