Kioxia SSD sağlığım hızlı düşüyor

umuttgünay

Decapat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
KIOXIA EXCARIA 500gb
Anakart
Asus H610M-K D4
Ekran görüntüsü 2023-03-27 154616.png

Yaklaşık 66 gün önce aldığım kasanın SSD ömrü böyle
8TB yazma gösteriyor ama bu kadar kullandığımı hiç sanmıyorum

Ekran görüntüsü 2023-03-28 144037.png

Bu da 1 gün arayla aldıgım SS, günde 120 GB kullanım var (indirme yapmadım). ShadowPlay genelde açık oluyor bir etkisi olur mu?

Son düzenleme:
1680004791165.png

Hocam benim değerlerim böyle kasım ayının başından beri kullanıyorum. Shadow Play'i bilmiyorum ama RAM'lere yazması daha sağlıklı olacaktır AMD'deki gibi eğer öyle bir seçenek varsa onu kullanabilirsiniz. Benim SSD sağlığı 98 olması ortalama sayılabilir ama sizinki aşırı düşük.

Benim kasımda aldığım sahte çıkan wd green %71 gösteriyor bir süredir. Burdaki asıl olay o kadar veriyi nasıl yazdırdın anlamadım. Yazılana göre sağlık çok da anormal değil.

2018 yılından beri kullandığım 970 EVO üzerine 30TB veri yazmama rağmen sağlığı %95 görünüyor. Çalışma sıcaklığıda genelde 45-50 derece civarında. Bu sağlık düşmesinin sıcaklıkla alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Yazılımsal bir problem olabilir. Kioxia'nın yazılımı üzerinden SSD'nin Firmware güncellemesinin olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

TBW 200 Terabyte görünüyor, bozuk blok var dememiş sentinel ama Smart kısmını bir kontrol etmek lazım bence. 200 TB olarak düşünülürse sağlık düşük ama sağlık mevzusuna takılınmaması gerektiği de çok söylendi. Şu an garantiye gitmez o disk.

2018 yılından beri kullandığım 970 EVO üzerine 30TB veri yazmama rağmen sağlığı %95 görünüyor. Çalışma sıcaklığıda genelde 45-50 derece civarında. Bu sağlık düşmesinin sıcaklıkla alakalı olduğunu pek sanmıyorum. Yazılımsal bir problem olabilir. Kioxia'nın yazılımı üzerinden SSD'nin Firmware güncellemesinin olup olmadığını kontrol ettiniz mi?

Yazılımı güncel oyunlarda 63 64 dereceyi görebiliyor

Sunucu olarak kullanılıyor bu PC galiba, 7/24 açık ve 40 günde 7 TB veri yazdırılmış.
yok hocam sadece oyun günlük kullanım vs. nasıl o kadar kullanımı var hala açıklık getiremedim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı