Kioxia SSD'de depolama alanı azalıyor

Beety

Hectopat
Daha fazla  
Kioxia marka 2.5" SATA 3 SSD aldım. Notebook'a bağladım ve kusursuz çalışmakta. Eskiden 1TB HDD vardı belki alan fazlaydı diye dikkat etmedim ama belki de durum farklıdır. SSD'de diyelim ki 260 GB yer var ve ben 10 GB bir dosya indirdiğimde geriye 249 GB yer kalıyor diyelim, o 10 küsur olduğundadır ya da herhangi bir şey ona lafım yok da o dosyayı silince bari geriye 259 GB yer olur diye bekliyorum. Bu sefer 258 GB yer kalıyor. İstisnasız her indirmemde bu konu dikkatimi çekti. Heybeye 2 GB gidiyor. Hadi 1GB oyle böyle dosya 10 küsurdü diye gitti. Ben sildim arkasında artığı kaldı diyelim de bu 1 GB nereye gidiyor arkadaş? Bedava değil ya bu GB'lar? Bilen varsa ne yapabilirim? Sıkıntı SSD'den değil de başka bir şeydense yardımcı olursanız sevinirim.

Arada Windows temp klasörüdür, resim thumnailleridir, Windows loglarıdır onlar olabilir. Sistem geri yükleme noktası da diskinizde depolama alanını dolduruyor olabilir. Çok merak ediyorsanız TreeSize kullanabilirsiniz.

Kioxia marka 2.5" SATA 3 SSD aldım. Notebook'a bağladım ve kusursuz çalışmakta. Eskiden 1TB HDD vardı belki alan fazlaydı diye dikkat etmedim ama belki de durum farklıdır. SSD'de diyelim ki 260 GB yer var ve ben 10 GB bir dosya indirdiğimde geriye 249 GB yer kalıyor diyelim, o 10 küsur olduğundadır ya da herhangi bir şey ona lafım yok da o dosyayı silince bari geriye 259 GB yer olur diye bekliyorum. Bu sefer 258 GB yer kalıyor. İstisnasız her indirmemde bu konu dikkatimi çekti. Heybeye 2 GB gidiyor. Hadi 1GB oyle böyle dosya 10 küsurdü diye gitti. Ben sildim arkasında artığı kaldı diyelim de bu 1 GB nereye gidiyor arkadaş? Bedava değil ya bu GB'lar? Bilen varsa ne yapabilirim? Sıkıntı SSD'den değil de başka bir şeydense yardımcı olursanız sevinirim.

Yani yüklediğiniz uygulamaya göre değişir. Her uygulama çalışması için gereken şeyleri kuruyor atıyorum MC için Java Launcher Java'yi kuruyor sonra da MC'yi silerseniz Java kalıyor. Windows bir sürü şeyi guncelliyor sormadan yani yapabileceğiniz bir şey yok. Belki başka uygulamalar Discord falan varsa bir de onlar kendini guncelliyor vs.

Yani hafızanız öyle boşa gitmez.

Arada Windows temp klasörüdür, resim thumnailleridir, Windows loglarıdır onlar olabilir. Sistem geri yükleme noktası da diskinizde depolama alanını dolduruyor olabilir. Çok merak ediyorsanız TreeSize kullanabilirsiniz.
Teşekkürler sistem geri yükleme kapalı var olan silindi. Temp dosyalarını dzenli temizliyorum. (temp,%temp%,prefecth) dosyalarını bir uygulama sildiğimde hemen appdata konumuna gider local romaning klasörlerinde artıklarını temizlerim dosya kaldırma işlemimi bile revo ile yapıyorum sistem geri yükleme noktası ve kayıt defteri yedeği alamasına izin vermeden arta kalan herşey temizle seçeneklerini şeçip siliyorum sonra bilinin tüm lokasyonlara kendim gidip kontrol ediyorum varsa kalan 1kb bile siliyorum yok arkadaş banamısın demiyor 2şer 3er gidiyor gblar

Yani yüklediğiniz uygulamaya göre değişir. Her uygulama çalışması için gereken şeyleri kuruyor atıyorum MC için Java Launcher Java'yi kuruyor sonra da MC'yi silerseniz Java kalıyor. Windows bir sürü şeyi guncelliyor sormadan yani yapabileceğiniz bir şey yok. Belki başka uygulamalar Discord falan varsa bir de onlar kendini guncelliyor vs.

Yani hafızanız öyle boşa gitmez.
Yapacak birşey yok demmekki napalım. Umarım daha fazla gitmez bana format attırtmak zorunda kalacak

Teşekkürler sistem geri yükleme kapalı var olan silindi. Temp dosyalarını dzenli temizliyorum. (temp,%temp%,prefecth) dosyalarını bir uygulama sildiğimde hemen appdata konumuna gider local romaning klasörlerinde artıklarını temizlerim dosya kaldırma işlemimi bile Revo ile yapıyorum sistem geri yükleme noktası ve kayıt defteri yedeği alamasına izin vermeden arta kalan her şey temizle seçeneklerini şeçip siliyorum sonra bilinin tüm lokasyonlara kendim gidip kontrol ediyorum varsa kalan 1KB bile siliyorum yok arkadaş bana mısın demiyor 2'şer 3'er gidiyor GB'lar

Onlar sizin kurduklarınızla alakalı olan şeyler arkada Windows var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı