Kioxia XG7 KXG70PNV2T04 2TB Gen4 SSD nasıldır?

mitrantavist

Zeptopat
Selamlar herkese. İncehesap Gaming gecesinden Kioxia XG7 KXG70PNV2T04 2TB Gen4 6400/5000MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD'yi almıştım. Oyun için kullanacağım ama emin olamadım, nasıl bir SSD? DRAM'i var mı? Okuma yazma hızları nasıl? Yorumlarsanız sevinirim.

Selamlar herkese. İncehesap Gaming gecesinden Kioxia XG7 KXG70PNV2T04 2TB Gen4 6400/5000MB/sn NVMe PCI-e M.2 SSD'yi almıştım. Oyun için kullanacağım ama emin olamadım, nasıl bir SSD? DRAM'i var mı? Okuma yazma hızları nasıl? Yorumlarsanız sevinirim.

Bir şey diyeceğim Kioxia uzun vadeli kullanmayacak isen iyi bir SSD markası.

Ama ömürlük diyorsan daha iyi markalara bakmanı tercih ederim önerk Kingston MSI Samsung Corsair gibi markalara yönel.

DRAM'li ve güzel bir SSD ama IG5236 kontrolcüsü kullanıyor. Bu kontrolcü sorunluydu, XPG S70'te aynısı kullanıyordu ve çok fazla insan "düşük hız, veri kaybı, sağlık düşüşü" hatta bozulmalar ile karşılaştı.
Şüpheli bir model oyüzden.

Bir şey diyeceğim Kioxia uzun vadeli kullanmayacak isen iyi bir SSD markası.

Ama ömürlük diyorsan daha iyi markalara bakmanı tercih ederim önerk Kingston MSI Samsung Corsair gibi markalara yönel.
Genel konuşmak herhangi bir ürün için çok büyük hata olur. Kingston, MSI gibi markaların çok rezalet SSD'leri var. Corsair içinde durum benzer.

Ömürlük değil hocam 3 4 yıl kullansam bana yeter ama SSD nasıl benim sorum bu.

Kioxia 1 2 seneden sonra sıkıntı çıkartıyor size ben olur desende benim gönlüm rahat etmez 200 300 fazla verip Kingston alınabilir. Veya Samsung.

Veya 1TB önerebilirim evet biraz pahlılar ama sizi üzmezler.

DRAM'li ve güzel bir SSD ama IG5236 kontrolcüsü kullanıyor. Bu kontrolcü sorunluydu, XPG S70'te aynısı kullanıyordu ve çok fazla insan "düşük hız, veri kaybı, sağlık düşüşü" hatta bozulmalar ile karşılaştı.
Şüpheli bir model o yüzden.

Genel konuşmak herhangi bir ürün için çok büyük hata olur. Kingston, MSI gibi markaların çok rezalet SSD'leri var. Corsair içinde durum benzer.

Koxiadan iyiler ben o yüzden öneriyorum ve ayrıca Kingston nasıl kötü onu anlayamadım?

Şüpheli bir model o yüzden.

Tamamdır hocam aradığım cevap buydu sağ ol

Kioxia 1 2 seneden sonra sıkıntı çıkartıyor size ben olur desende benim gönlüm rahat etmez 200 300 fazla verip Kingston alınabilir. Veya Samsung.

Veya 1TB önerebilirim evet biraz pahlılar ama sizi üzmezler.

Koxiadan iyiler ben o yüzden öneriyorum ve ayrıca Kingston nasıl kötü onu anlayamadım?
P310'da kısa ömürlü bir model mesela:
QLC NAND kullanıyor.
Crucial P310 2 TB Specs

QLC, en ucuz ve en kısa ömürlü Nand türü. Depolama için iş görselde uzun vadede özellikle DRAM yoksa 50mb gibi absürt hızlada düşebilen. Hiç önermediğim tür.

NV3 içinde QLC varyantları var, oyüzden riskli tercih. Üstüne SM2268XT gibi zayıf kontrolcülü varyantlarıda var, aynı sorun NV2 ve NV1'de de vardı.
A400 gibi bozuk ürünleri de vardı Kingston'ın zamanında. KC3000 gibide sağlam modelleri vardı.

MSI içinde benzer durumda var. M480 Pro gibi güzel modeller ve M471, 470 Pro gibi QLC Nand mağduru modelleri var.

Direk markaya değil, donanıma bakmanız daha sağlıklı. Markaya bakarak alırsanız kötü ürün alma olasılığınız çok fazla. Samsung için 980 ve 990 EVO buna örnek, güzeller ama o fiyatta DRAM'siz ürün satmaları sıkıntı.

Son düzenleme:
P310'da kısa ömürlü bir model mesela:
QLC NAND kullanıyor.
Crucial P310 2 TB Specs

QLC, en ucuz ve en kısa ömürlü NAND türü. Depolama için iş görselde uzun vadede özellikle DRAM yoksa 50 MB gibi absürt hızlada düşebilen. Hiç önermediğim tür.

NV3 içinde QLC varyantları var, o yüzden riskli tercih. Üstüne SM2269XT gibi zayıf kontrolcülü varyantları da var, aynı sorun NV2 ve NV1'de de vardı.
A400 gibi bozuk ürünleri de vardı Kingston'ın zamanında. KC3000 gibi de sağlam modelleri vardı.

MSI içinde benzer durumda var. M480Pro gibi güzel modeller ve M471, 470 Pro gibi QLC NAND mağduru modelleri var.

Direk markaya değil, donanıma bakmanız daha sağlıklı. Markaya bakarak alırsanız kötü ürün alma olasılığınız çok fazla. Samsung için 980 ve 990 EVO buna örnek, güzeller ama o fiyatta DRAM'siz ürün satmaları sıkıntı.

Ama bütçesi o kadar değil dediğiniz doğru ama büyük ihtimal 4K 5k bütçesi var :/

Ama bütçesi o kadar değil dediğiniz doğru ama büyük ihtimal 4K 5k bütçesi var :/
1TB olarak tabi 990 Pro var.

2TB olarak ise Exceria G3 Plus ve SN580 dışında pek alternatif kalmıyor o bütçede. SN580 tabiki daha iyi bir seçenek.

NV3 eğer Phison E27T varyantı çıkacaksa tabiki G3'ten iyi.
Ama 4 farklı varyant işte:
Kingston NV3 2 TB Specs

G3'ü donanım olarak zayıf olsada 5 yıl ve 1200TB yazma garantisi var, NV3'ün 3 yıl ve 640TBW'sine nazaran.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı