Hocam İstanbul/Esenyurtta bir dairemiz var. Muhitte kiralar 3.5k-5k civari dolaşırken bizim kiramız 1.5k evim oldukça büyük, yeni(120 metrekare) ve bu fiyat gerçekten az. Zeytinburnu'nda kirada kaldığım öğrenci evimin (çatı katı 60 metrekare) kirası 1250 idi şu an 2250 oldu. Bu aralıkta sözleşmemiz bitiyor. Kiracımla bende fiyatı çok değil bende olan yükselişe paralel olarak 1000 TL arttırmak istiyorum. Bunun yasal olarak herhangi bir yasağı vesaire var mıdır? Olsa da bize yapılıyor, biz neden yapamayalım? Kiracımın bunu reddedebilme hakkı var mıdır? Sorum budur. İlgilenen herkese teşekkürler. (bu aralıkta sözleşmemiz bitiyor)
Harbiden sıkıntılı işler ve oturttuğum kişi babamın çocukluk arkadaşı şimdi atmak yakışı kalmaz fakat dükkanın kirası evin kirası 2'ye katlanmışken benim yapacağım 1000 TL zam bana az bile geliyor.
Harbiden sıkıntılı işler ve oturttuğum kişi babamın çocukluk arkadaşı şimdi atmak yakışı kalmaz fakat dükkanın kirası evin kirası 2'ye katlanmışken benim yapacağım 1000 TL zam bana az bile geliyor.
Yahu işte bizde vicdan var bazılarında yok. Gerçekten evimin olduğu yere 6 tane öğrenci alıp 6 binden kiraya verebilirim ama işte evin huzuru bozulmasın vesaire bu kadar ucuzdan veriyoruz.
Dediğim gibi kendisi babamın çocukluk arkadaşıdır tanıdığımız bir abimizdir lakin bu evin kirası benim ünime yakın oturduğum tabir-i caizse tuvalet kadar olan evimin kirasını dahi ödeyemiyor ise gerçekten elimde bulundurmamın mantığı yok.