Kiralama Sitesi Yapımı

arifakgun

Hectopat
Daha fazla  
Çok değerli forum dostları merhaba,

Ben bir site kurmak istiyorum biraz wp tabanına ve php yapısı konusunda bilgim var. İşi dışarıya yaptırmak istedik fakat yüksek ücretler talep edilince altından kalabiliriz diye düşündüm. Yapmak istediğim site örneği aşağıdaki düşünce ve önerilerini beklerim.

stayinwifi.com

Böyle bir proje için ne kadar istediler acaba?
Şayet bunu kurmak en fazla 2 gün alır.
Wordpress ile de hazır PHP scriptler ile de çok basit bir şekilde yapılır bu.
Bunu yapmak için usta olmaya gerek yok.

5-6 bin mi?
Şaka yapıyor olmalısınız.
Bunun sadece tema ve birkaç eklenti maliyeti olur.
Kafanızdaki projeyi tam açabilir misiniz?
Yani gördüğünüz sitenin aynısı olacak ödeme sistemi eklenecek mevzu o kadar şık bir tasarımda olursa tadından yenmez :) başka bir örnekte aşağıdaki gibi.

rentnconnect.com

Arka planda görüşülen konuyu bilmeden bir şey diyemem ama siz kalkıp custom bir tema yazdırmak istediyseniz fiyatlar normal ki burada tema ve eklenti kurulumu vs gibi bir şey olmuş olsa siz yapardınız. Çünkü söylediğinize göre WP bilginiz varmış ki bugün 10 yaşında bir çocuk bile orta ölçekli bir WooCommerce temasını rahatlıkla kurabilmekte.

5-6K gibi rakamları size custom WooCommerce bir tema hazırlamak için vermişlerdir ki bence o bile
az. Diğer yandan eğer sadece kurulum olacaksa tonlarca tema var. Bunların desteği, dokümantasyonu vs gibi bir çok artısı var. Bilginiz var ise ki var diyorsunuz, satın alıp kendinizde kurabilirsiniz.

Arka planda görüşülen konuyu bilmeden bir şey diyemem ama siz kalkıp custom bir tema yazdırmak istediyseniz fiyatlar normal ki burada tema ve eklenti kurulumu vs gibi bir şey olmuş olsa siz yapardınız. Çünkü söylediğinize göre WP bilginiz varmış ki bugün 10 yaşında bir çocuk bile orta ölçekli bir WooCommerce temasını rahatlıkla kurabilmekte.

5-6K gibi rakamları size custom WooCommerce bir tema hazırlamak için vermişlerdir ki bence o bile
az. Diğer yandan eğer sadece kurulum olacaksa tonlarca tema var. Bunların desteği, dokümantasyonu vs gibi bir çok artısı var. Bilginiz var ise ki var diyorsunuz, satın alıp kendinizde kurabilirsiniz.

Bu tarz bir site yaptırmak istediğimi ve tabanın ne olacağı le ilgili bir detay vermedim, wp de olabilir custom bir sitede olabilir ama direk php de olacağını wp de olmasının mümkün olmadığını söylediler. Buna benzer bir temayı nasıl bulabilirim hangi isimle aratmam uygun olur ?

Tamam o zaman, böyle bir istek karşılığında istenmiş olan fiyatlar gayet doğal. Ve maalesef WP günümüz şartlarında gerçekten iyi bir platform değil. Bir çok PHP developer WP için geliştirme yapmayı sevmez.

Temanıza bakmadım ama ThemeForest popüler satış sitelerinden biri. Ona bakabilirsiniz.

Yapacak olan yazılımcı işini biliyorsa ve sıkıntısız, performanslı bir site sunuyorsa bu rakam normaldir. Ha sorun şu genelde türkiyede yazılımcıların yaptığı iş wordpress kurmaktan ibarettir ve çoğunun en ufak bir yazılım bilgisi bile yok. Wordpress aslında kötü bir çözüm değil ama bazı alanlarda sıfırdan bir yazılım çok daha işinize uygun ve performanslı çalışıyor. Öte yandan 0 dan bir yazılım geliştirmek çok emek ve zaman gerektirdiği için bazen hazır bir sistem örn. wordpress kurup önceden düşünülmüş ve güzelcene test edilmiş bir yapıyı kullanmakta mantıklı olabiliyor. Yane burda önemli olan yazılımcının size sunacağı çözüm kalitesidir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı