Merhaba, Cookie Clicker oyununu duymuşsunuzdur. O tipteki oyunlar bazı insanlarda sürekli gelişme isteği, uyurken bile arka planda Auto farm yapma isteğine sebep oluyor. Misal trafikte vaktim ölürken, en azından evde kendi kendine kasılan bir bilgisayar olması ve eve gittiğimde "kim bilir hesapta neler değişmiş olacak" heyecanı beni ayakta tutuyor.
Tabii söz konusu oyun Cookie Clicker değil ancak yine aynı mantıkta tarayıcıdan oynanabilen bir oyunda, hesabımın 7/24 açık kalmasını istiyorum. Eski bir laptopu bu iş için ayarladım, salona modemin yanına bağladım, şimdilik o şekilde idare ediyor. Fakat sorun şu;
Hiçbir şekilde internet kesintisi, elektrik kesintisi olmamalı. Laptopun kablosu çıkınca direkt kapanıyor, batarya bozuk olduğu için.
Ben, yeri gelir şehir değiştirmem gerektiğinde bile 3 gün, 5 gün artık kaç gün olursa, o bilgisayarın orada açık olacağının ve internetin asla kopmayacağının garantisini hissetmem lazım.
Acaba internetten server kiralar gibi, veya hosting alır gibi alabileceğim. İçinde sadece tarayıcı çalıştıran ve otomatik farm yapan bir sanal bilgisayar kiralanıyor mu?
Aylık kiralanabilen çok küçük depolama ve RAM içeren bir sanal bilgisayar. Tabii ne kadar güvenli olacak orası apayrı bir tartışma.
Bana tam olarak bu lazım ya da bunun gibi bir şey.
Fikri olan varsa şimdiden paylaştığınız için teşekkürler.
İyi akşamlar.