Kırık OBP düzelmesi için sınava girilmeli mi?

c137exe

Hectopat
Gecen yil universite tercih ettim yani bu sene OBPm kirik. Seneye OBP'min duzelmesi icin bu sene yine sinava girmem gerekiyor mu? Sinava girmesem bile seneye OBP duzelir mi?

Sınava girsen de girmesen de seneye OBP düzelir, ancak burada önemli nokta tercih yapmaman. Bu sene sınava girip tercih yaparsan OBP kırılır ama sınava girip de tercih yapmazsan OBP düzelir ve sonraki sene tam OBP olur.

Bu arada "OBP kırılır" derken eğer bu sene tercih yaparsan yine yarı OBP'de kalır ve o 1 seneyi tekrar beklemen gerekir. OBP maksimum 1 defa kırılabilir, yani 50 -> 25 olabilir ancak 50 -> 25 -> 12,5 olamaz.

Sınava girsen de girmesen de seneye OBP düzelir, ancak burada önemli nokta tercih yapmaman. Bu sene sınava girip tercih yaparsan OBP kırılır ama sınava girip de tercih yapmazsan OBP düzelir ve sonraki sene tam OBP olur.

Bu arada "OBP kırılır" derken eğer bu sene tercih yaparsan yine yarı OBP'de kalır ve o 1 seneyi tekrar beklemen gerekir. OBP maksimum 1 defa kırılabilir, yani 50 -> 25 olabilir ancak 50 -> 25 -> 12,5 olamaz.
Şimdi hocam ben bir şeyi anlamadım, ben 2023 yılında sınava girdim ve yerleştim, eğer üniversiteyi bırakıp tekrar sınava girersem bu yıl Obp kırık mı oluyor yoksa tam mı?

Şimdi hocam ben bir şeyi anlamadım, ben 2023 yılında sınava girdim ve yerleştim, eğer üniversiteyi bırakıp tekrar sınava girersem bu yıl OBP kırık mı oluyor yoksa tam mı?

2023'te girip yerleştiysen bu sene gireceğinde tam OBP gelir. 2024'te girdiysen yarısını almışsındır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı