Kırık Pinli İşlemci Ne Yapılır?

Slmnbrknk

Hectopat
Daha fazla  
Elimde Ryzen 3 1200 var ve 1 pini kırık. 9-10 pini de yamuk. Bu işlemci çöp mü oldu? Yoksa yapabilecegim bir sey var mi bu islemciyle?

Son düzenleyen: Moderatör:
Işlemci servisinu aradım. Neredeyse 0 işlemci parasına yapıyorlar. Odamda 500 TL lik bir süs olarak saklamayı düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için sagolun.

Mahalle bilgisayarcısına sor derim. Onlar daha makul bir fiyata yapıyorlar. Yetkili servis adı bir servisin başına gelince fiyatlar katlanıyor. Yamuk pinleri düzeltmek o kadar sıkıntılı değil. İnternette nasıl yapıldığına dair videolar var onlara bakarak yapabilirsin. Ama kırık pini bir mahalle bilgisayarcısına sor o biraz şüpheli.

Minik bir cımbız falan yardımı ile sabırlı şekilde düzeltmeyi deneyebilirsin. Kırık pin için de çok güçlü yapıştırıcılar var. Minicik sıkıp metale değecek şekilde yapıştırsan veya o pinin denk geldiği deliğe bıraksan o parçayı temas olduğu sürece çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Umarım çözebilirsin. Bir bilgisayarcıya da sor derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Pini kırık işlemciyi servisinden başka kimse yapamayacağını belirtiyor.

Pini kırık işlemciyi servisinden başka kimse yapamayacağını belirtiyor.
Yamuk pinleri düzelt. Kırık pin sende mi? Sende ise anakartta geldiği yere koy üstüne işlemciyi tak dene. Kayıpsa geçmiş olsun.
Bu arada kırık pinli işlemcileri alan yerler var. İstersen biraz internetteki yerlere sor. Belki ucuza yapan bir yer veya satabileceğin bir yer bulabilirsin.

Anladim. Ama 20 30 tl ye satmam diye dusunuyorum. Evde sus olarak kalsa daha iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…