Sürekli yokluktan bir şey oluşamaz diyip duruyorsunuz, nedeni araştırmıyor olmanız. 'Kuantum parçacıkları' madde ve anti maddeden oluşur ve bu kuantum parçacıkları saniyenin belki milyarda birinde bir hızla kendisini var edip yok ediyorlar. Demek ki kendini yoktan var eden tam anlamıyla da tüm enerjisini yok eden bir maddedir.
Evrenin nasıl oluştuğuyla ilgili çözülmemiş daha çook soru olduğu için felsefi açıdan yaklaşırız hep. İnsan çözemediği sorunları psikolojik olarak kurtulma ve rahatlama hissi uyandırmak için çözümü farklı noktalara odaklar ki bu bile evrimsel bir olaydır.
Evrenin kesinlikle tanrının yarattığını düşünüyorsunuz, peki tanrıyı kim yarattı? Tanrı yaratılmadı derseniz aynı şeyi evren içinde varsayamazmıyız. En başta belirttiğim kuantum parçacıkları gibi yoktan var olmuş olabilir.
İhtimaller konusuna gelirsek en basitinden bir parayı yazı tura için havaya atmamızı ele alalım. Parayı havaya atarken ki uyguladığımız kuvvet, rüzgarın gücü, paranın çıkacağı yükseklik, düşerken ki hızı, düştüğünde ne şekilde nasıl yerden sekiceği, düştüğü konumu vs vs. Bunların hepsi diğer denemelerimizden kesinlikle ama kesinlikle farklı olacaktır. Bu ihtimallerin hepsinin aynı olma olasılığını bir şekilde ölçseniz bile imkansızdır.
İhtimal konusuna şu açıdan bakıyorsunuz, ağaçtan düşen bir yaprak arabamın sileceğinin arasında kaldı, tekrar takılma olasılı kaçtır gibi. Arabanızın sileceğine tekrar bir yaprak takılsa bile yaprağın geliş yönü, yaprağın boyutu, düştüğü ağaç vs. daha binlerce unsur bulunabilir, farklı olucaktır. Eğer bir paranın yazımı turamı geliceğini tahmin etmek varsayımdır yani ihtimali vardır ancak yukarda belirttiğim şekilde niteliklendirirsek bir şeyin tekrar etme olasılı yoktur.
Yani evrende bir şeyin aynısının olması veya tekrarlanması imkansızdır.