Achylf
Decapat
Selamlar. A sınıfı ehliyetimi ve motosikletimi (TVS Apache rtr 200) yeni aldım. Bugün sürüşümün 2. günü, hafta sonu olduğu için çok trafik vardı ve kırmızı ışıkta filtreleme yaparken arabaların birbirine çok yakın durduğu bir yere denk geldim ve dengemi kaybedip sağdaki arabaya motoru sürttüm. Motorda sıkıntı yok (koruma demiri sürtmüş) ama arabanın cilası kalkmış. Polis geldi konuştuk hallettik. Şimdi şunu merak ediyorum; bir motosikletli olarak otomobiller gibi şeritte gitmemem gerektiğini biliyorum (her motorcu şeridinde gitse şu anki trafiğin 2 3 katı trafik olurdu, ayrıca şeritte giderken arkamdaki otomobil sürücüsü telefonuna bakıyorsa veya dikkati kaymışsa bana çarpabilir böyle durumlar yüzünden filtreleme yapmamız gerekiyor). Ama bugünkü kazadan sonra ne yapacağımı bilmiyorum. Her seferinde sürtersem ne olacak? Kusurlu taraf ben olduğum için masrafları ben karşılıyorum, her gün veya 2 günde bir birilerine sürtsem para dayanmaz buna. Var mıdır bunun bir çözümü, tekniği?
Bu arada şunu da belirteyim akan trafikte filtrelerken sorun yaşamıyorum çünkü gitmekte olan bir motosikleti kontrol etmek, duran veya çok düşük hızla giden bir motosikleti kontrol etmekten daha kolay. Kırmızı ışıkta aradan geçerken 10kmph civarı hızla geçtiğiniz için dengeyi kaybetme ihtimali çok daha yüksek.
Bu arada şunu da belirteyim akan trafikte filtrelerken sorun yaşamıyorum çünkü gitmekte olan bir motosikleti kontrol etmek, duran veya çok düşük hızla giden bir motosikleti kontrol etmekten daha kolay. Kırmızı ışıkta aradan geçerken 10kmph civarı hızla geçtiğiniz için dengeyi kaybetme ihtimali çok daha yüksek.