Kısa Dönem Askerlikte Mühendis Ne Yapar?

Miraculin

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Ceryan Mühendisi
Elektrik ve Elektronik mühendisliği okuyorum ve sonuna yaklaştım. Merak ediyorum, kısa dönem olarak askere gidersem, ne yaptıracaklar bana?

Son düzenleyen: Moderatör:
Er gazinosunda televizyondan sorumlu olursunuz.:ROFL:

Doğuda görev yaparsanız farklı, batıda görev yaparsanız farklı olur.

Batıda yaparsanız, nöbet tutmanın dışında askerlikle alakası olmayan işlerin tümü. Muhtemelen askerde sevilmeyeceksiniz. Buna hazırlıklı olun. Çünkü komutanlar dahil uzun dönem askerler, kısa dönemlileri sevmez. Hizmet süreniz kısa olduğu için angarya işlerin çoğunu size yaptıracaklar. Gece yarısından sonraki nöbetlerin çoğunu da size yazacaklar. Sürtüş fora yani. Menfaate dayalı, samimiyetten uzak bir ortam olduğu için gerçek manada hiç bir arkadaşınız olmayacak.

Doğuda ise daha farklı bir tablo ile karşılaşacaksınız. Özellikle güneydoğuda yaparsanız samimi bir ortamda ve gerçeğe yakın bir askerlik yaparsınız. Askerliğinizin çoğunu da nöbet tutarak geçireceksiniz.

Son düzenleme:
Gittiğin orduda neye ihtiyaç varsa o olursun.
İhtimaller (iyiler):
1 Asteğmen
2 Çavuş
3 Yazıcı
4 Posta
5 çaycı
Bunların dışındakiler gittiğin birliğe göre değişecek.
Mesela:
Bakım onarıma gidersen elektirik tesisatlarına bakabilirsin.
Mutfağa gidersen depocu yada yada ağızda bıcak elde patates meselesi [emoji28]
Muharebeye gidersen elektronik işler çıkar karşına.
Bunlar gittiğin birliğe bağlı olarak değişecek kriterler.
Ama ne olursa olsun iyi insanlarla ve iyi komutanlarla karşılaşırsın inşallah.
Önemli nokta bu.
Bide doğru insan olmak lazım [emoji106]
Kanın ısınmadığı insanlarla pek samimi olma.
Gevşek olma sakın.
Dik duruşun olsun her zaman.
Kavgaya karışma derler ben sakin adamımdır ama 4 üst devremle ayrı zamanlarda (haklıyken) atıştım kavga ettim ondan sonra benden rahatı yoktu [emoji41]
Kavga etme tabi ama haklıyken birine sustun mu sonra diğerleride bu sessizliğini kullanır.

Sent from my SM-N920C using Technopat Sosyal mobile app

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı