Kısa mesafede bilgisayar taşırken ekran kartını sökmek gerekir mi?

suvorov

Hectopat
Daha fazla  
Başka bir eve taşınacağım için bilgisayarı taşımam gerekiyor. Gideceğim yer yaklaşık 5-6 dakika Ekran kartını sökmek istemiyorum. Bu mesafeden risk olur mu? Yolda birkaç tane kasis var onun dışında bir şey yok.

Ekran kartın ne? Nasıl taşıyacaksın? Kasaya iyi sabitlenmiş mi?

Başka bir eve taşınacağım için bilgisayarı taşımam gerekiyor. Gideceğim yer yaklaşık 5-6 dakika ekran kartını sökmek istemiyorum. Bu mesafeden risk olur mu? Yolda birkaç tane kasis var onun dışında bir şey yok.

Küçükken tatilde bilgisayar aldırtmıştım 600km yolu ekran kartlı gitmiştik bilgim yok ailemde pek bilmez uyarmamışlardı bizide bir şey olmamıştı 6 yıldır sağlam çalışıyor bilgisayar ama yine de önlemini al derim.

Kasayı kolisine koyacağım. Aldığım zamanki sabitleme straforları duruyor. Onları kullanacağım.

Ne olur ne olmaz sökebilirsin. Zaten söküp takması 2-3 dakikanı alacak. Riske girme.

Ekran kartım tek fanlı olduğu için hafifti, kasa vidaları takılı ve anakart kilidi+pinler sağlamca oturtulmuştu, 1 haftalık kartı, altına zıpzıp toplardan kesip destek ile (elimde olsa daha sabit kalabilecek madde kullanırdım o an) sabitleyerek uzun mesafe yolculuk ettirdim. Hiçbir sıkıntı olmadı hasar görme anlamında.

Ancak sizde destekler yoksa ve ekran kartı ağırsa, kasaya da vidalamayı iyi yapmadıysanız hasar görme riski olduğu için sökebilirsin.

Sök öyle taşı. soketleri aşırı hassastır ekran kartlarının mazallah kaza biraz bile sarsılsa sie hem ekran kartı hemde anakart masrafı çıkarır. Risk almayın.

Başka bir eve taşınacağım için bilgisayarı taşımam gerekiyor. Gideceğim yer yaklaşık 5-6 dakika ekran kartını sökmek istemiyorum. Bu mesafeden risk olur mu? Yolda birkaç tane kasis var onun dışında bir şey yok.

Bir şey olmaz kardeşim istiyorsa kasa arabada kenardan kenara sürtsün kendisi.

ASUS TUF Gaming RTX3060 Ti 3 fanlı.

Kasayı kolisine koyacağım. Aldığım zamanki sabitleme straforları duruyor. Onları kullanacağım.

Sök. Hayır oldu ayağın takıldı, kasa taşırken köşeden bir yere vurdu ağır bir 3 fanlı kartın yaşayacağı ciddi bir baskı PCB'yi çatlatabilir. Hafif ya da kısa kartlar bunu daha çok absorbe eder ama 3 falı TUF 3060 Ti değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı