Kısa süre dayanacak UPS önerisi

ardacikci

Kilopat
Daha fazla  
PC'yi elektrik kesintisi ve voltaj dalgalanmalarından koruyacak bir UPS arıyorum. PC'yi uzun süre açık tutma gibi bir isteğim yok, sadece sistemi kapatana kadar 1-2dk açık tutsun yeter. Bütçem 1000 lira civarı. Sistemim:
12400F.
MSI 3060 Ventus.
MSI Pro Z690-A
Corsair 600watt 80+ PSU.
1. monitör VG248qe 144Hz monitör.
2. monitör 720p VGA bir monitör xd (bu UPS'e sadece akım koruması için takılacak açık kalmasına gerek yok)
1 tane VDSL modem (bu UPS'e sadece akım koruması için takılacak açık kalmasına gerek yok)

Linkteki de olur. Bütçeyi biraz arttırmak gerekiyor. VA ve Watt birbirinden farklı güç birimidir. Line İnteraktif modellerde 0,6 ile çarpılarak bulunabilir.

Linkteki de olur. Bütçeyi biraz arttırmak gerekiyor. VA ve watt birbirinden farklı güç birimidir? Line interaktif modellerde 0,6 ile çarpılarak bulunabilir.

Hocam sistemi sürekli olarak stabil besleyebilen UPS var mı? Yani elektrik önce UPS üzerinden geçip stabil şekilde PC'ye aktaracak. Elektrik kesintisinden ziyade stabil seviyede voltaj geçmesi hedef.

VA ve Watt farkını biliyorum da 1200VA 1-2dk açık tutmak için fazla değil mi? 850-1000VA yeterli olmaz mı?

Online olanlar sürekli kesintisiz güç verir. Fakat çok da gerek yok. Kendim de uzun zamandır Line İnteraktif 1000VA kullanıyorum. Elbette bütçe varsa Online UPS de alabilirsiniz. Daha pahalı oluyor. Bir de fan çalıştığı için ses yapıyor.
@ardacikci zaten 1000 ile 1200 arasında fiyat farkı yok diyebiliriz. Almışken biraz daha iyi alın derim.

1200VA UPS'lerin incelemelerine baktığımda benim sistemden daha yüksek güç tüketimine sahip parçalarla 10dk boyunca bilgisayarda işlem yapılabildiğini okudum. 10dk benim fazla ve 1200VA biraz bütçemin üstüne çıkıyor.
Bir de line interactivelerde PC'yi kesinti anında açık tutuyor mu yoksa PC yine de kapanıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette açık tutuyor. İyi bir 850VA yaklaşık olarak 500W güç verebilir. Yeterli derseniz karar sizin.

Peki line İnteraktif yeterli akım ve voltaj koruması sağlıyor mu? Yoksa illa Online mı almak gerekiyor?

Dediğim gibi hocam. Uzun zamandır kullanıyorum. Akü/aküler sağlam olduğu sürece PC kapanmıyor. Online bile olsa zayıf akü ile sistem kapanır.

S-link kaliteli bir marka mı? Eaton ve APC kadar olduğunu sanmıyorum ama onların fiyatları da malum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…