Kısa vadede para kazanmak için, React Native mi? Python mu?

Fikri Tarhanacı

Centipat
Üniversite 1.sınıfa başlayacak olan bir öğrenciyim. Maddi durumum pek iyi değil. Yazılım ile uğraşarak kısa vadede para kazanmak istiyorum. Hem okumak istiyorum hem uzaktan(remote) ya da Freelance çalışmak istiyorum.

Birçok araştırma yaptım. React Native ve Python üzerinde sona geldim diyebilirim. Bu süreçte sizin öneriniz ne olurdu. Remote iş bulmak ya da freelance çalışmak için kısa dönemde hangi programlama dilini öğrenmem benim yararıma olur? Bilgisayarla aram gayet iyidir. "Amacım çabuk şekilde iş bulmak ve okul hayatımı bir nebze de olsa rahatlatmak."

Google Bard ve ChatGPT'ye bu soruları sorduğumda Python cevabını verdiler. Piyasada mobil geliştirici eksiği olduğu söyleniyor fakat React Native için deneyim kazanma ve deneyim olmadan iş bulma konuları Python'a göre daha zor olarak yorumladım. Fikirleriniz benim için değerli, şimdiden teşekkürler.

Python kolaydır ChatGPT'den yardım alabilirsin kod yazarken benim işime yarıyor.
Onun dışında freelancer için yurt içi olarak "Yetenekli Freelancer Platformu" var.
Yurt dışı olarak fiverr var oradan dolar kazanabilirsiniz ikisinde de yazılım hizmeti var yardımcı olduysam memnuniyet duyarım.

Python ile başlamanızı öneririm, veya js. Freelancer veya bionluk tercih edebilirsiniz.

Teşekkür ederim. Not aldım hepsini

Python öğrenince hemen para veriyorlar mı?
Sorduğum sorudan bağımsız bir cevap olmuş. "Öğrendim, sonraki gün iş bulayım" tarzında bir cümle kurmadım.

Python ile başlamanızı öneririm, veya js. Freelancer veya bionluk tercih edebilirsiniz.
js. ile başlasam React Native ile devam ederim fakat şuan için Python daha iyi bir seçenek. Daha kolay ve iş bulma konusunda daha avantajlı sanırım.

Son düzenleme:
Hayır js çok daha iyi bir seçenek ama gönlünüz python ise anlaşılması en basit dilden biri bir şey diyemem.

Ben okuldayken insanlara odev yaparak gaming laptop alacak parayi biriktirmistim. Muhtemelen en az bilgiyle en cok parayi kazanabilecegin seylerden birisidir zira kendi odevlerimi yaparken ogrendiklerimi plagiarism olmayacak sekilde yeniden kurgulayip, yapip satiyordum.

Bu meslekte belirli bir seviyenin altinda 0 TL kazanirsin, bilgi ~ kazanc lineer artmaz.
Yani 100 bilen 100 kazanir, 80 bilen 50 kazanir, 60 bilen 0TL kazanir cunku kimsenin 60 bilene ihtiyaci yok.

Aynen öyle. Benimde ilk para kazandığım yöntem budur. Arkadaşların ve başka platformlardan tanıştığım kişilerin ödevlerini yaparak para kazanıyordum.

Çok dar alanda kendini sınırlandırıyorsun. Android developer olmak varken kendini tek bir teknoloji ile sınırlandırman, senin için dezavantaj.
Kendine bir title belirle ve o alana özel ilerle. Mesela yapay zeka, Android developer, fullstack developer vs.

Bu sayede daha çok kitleye hitap etmiş olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…