Kişilik ve erkek olmak üzerine kitaplar okunmalı mı?

seffabullut

Hectopat
Daha fazla  
Okumak istediğim kitaplar var ama hiç zaman bulamıyorum.
Bu kitaplardan bazıları bayağı bayağı erkek olma ve kadınlara yaklaşım özelinde. Zaten tıp fakültesinde okuduğum için zaman yok bir de araya bu kitapları sokunca işler karışıyor.
Okumam gerek gibi hissediyorum ama sizce okumalı mıyım? Yıllardır sevgilim olmadı ve bu konuda yetersiz hissediyorum kendimi. Sadece bu değil genel olarak sosyal olarak yetersiz hissediyorum ama sizce bunlar zamanla oturan şeyler mi okumak gereksiz mi yoksa okumalı mıyım?

O kitapların %99u para tuzağı tek tavsiyem kadınların çevresinde kendin olman olur.

Yıllardır sevgilim olmadı ve bu konuda yetersiz hissediyorum kendimi.
Nasibinde varsa olur. Kitapları okuyarak ezbere bir karakter oluşturamazsın bir yerde patlarsın. Kendin ol insanlar seni olduğu gibi sevsin.

Ben kişisel gelişim kitaplarına şiddetle karşıyım. İnsanın kişisel gelişimi için gerekli olan kitaplar kişisel gelişim adı altında satılmamalı. İnsanları kişisel olarak geliştirecek olan zaten çok fazla kitap var. Özellikle biyografi ve otobiyografi türleri bence bu görevi fazlası ile yapıyor.

Erkek olmak ile ilgili kitaplar deyince de muhtemelen önümüze kişisel gelişim kitapları çıkar ben bunlardan ziyade size 3 kitap önermek istiyorum

1. Jack London - Martin Eden
2. Ashlee Vance - Elon Musk
3. İlber Ortaylı - Zaman Kaybolmaz.

Hocam ben bir kişisel gelişim kitabını sıfırdan okuyacak olsam kesinlikle robert Green'e okurdum çoğu yazarın aksine insana çok şey katıyor özellikle sosyal hayat konusunda size de tavsiye ederim.

Değerli dostum, kadın erkek ilişkilerini öğrenmek istiyorsan Redpill videolarına göz gezdir, YouTube'da Kırmızı Hap kanalı var izleyebilirsin, ve Dr. Redpill bu kanallara göz gezdir ilişkileri daha iyi anlayacaksın, ve şunu unutma zaten kişisel olarak gelişirsen çevren gelişir akışına bırak rahat ol, kızlarla konuşmak zor değil gidip herkese açıl vs demiyorum, ama duruşun dik, ses tonun güzel ve öz güvenli olman sana avantaj sağlayacaktır. Mert stoicus kanalınada bakabilirsin. Dünya klasikleri okuyabilirsin ben sana iyi gelecek kendini iyi hissetirecek bir kitap önereyim, Hakan MENGÜÇ, Mutluluğu Sende Bulan Senindir Ötesi Misafir. Zamanında bende çok yakındım beni başarıya iten önemli unsurlar redpill öğretisi oldu fakat değişim senden başlar unutma önerdiğim kanal ve kitabı mutlaka oku dinle, Başarılar dilerim.

Son düzenleme:
Bu tarz kendini çeşitli "kalıp"lara sokup karşı cins ile sağlıklı iletişim kurabilen görmedim.

Birincisi hayat kitaptaki gibi olmuyor ve karşınızdakinden kitaptaki gibi bir geri dönüş hiçbir zaman almıyorsunuz. İkincisi kalıplara o kadar odaklanıyorsunuz ki gerçeği kaçırıyorsunuz. Alfalıkmış, erkeklikmiş... Siz kendiniz olun zaten sizi seven çıkacak.

Bir kez kendinizi sınırlarsanız sosyal olabilmeniz daha da zorlaşacak, haberiniz olsun.

Alfa terimi kadın kız üzerine değil kişisel gelişim üzerinede konuşur, terimi bilmezse insanlar tarafından çok kolay manipüle edilebilir.İnsan ilişkilerinin temeli var hocam iyi insan olmak eyvallah ama bunu suistimal eden insanı görüp biliyorsun bu terimle,tamamen saçma demek mantıksız.

Okumak...
Harflerin esintisini içine çekip kelimelerin üzerinde yürümek sana...
Okumak! Sana giden adımlarımda fısıldamak cümleleri.

------

Okumanın bir zararı olmaz kesinlikle. Okumak her zaman güzeldir..
Ancak insan ilişkileri ve sosyalleşmek noktasında okumak size belirttiğiniz noktada çok bir şey katmaz. Çekingenlik, utangaçlık biraz yapı ile biraz da sosyal çevre durumu ile ilgili.

Farklı kitaplar bilgi ve kültür dağarcığınızı genişletsede, ilişki durumlarınızı ve iletişiminizi belirleyen durum sizin yapınız oluyor.

Bu elbet şahsi fikir olup, tecrübelerimden esinlenerek paylaşılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…