Kişinin milliyetini genleri mi yoksa yaşantısı mı belirler?

Önemli olan Türk, Kürt olup olmamak değil önemli olan insanın iç yapısıdır fikrimce. Bir insan övünecekse kendisiyle övünsün.

Anladım, teşekkürler. Atatürk'ün bakış açısına göre Türk olmak kan bağıyla değil, dil, kültür ve aidiyetle ilgilidir. Bu yüzden Türkçe konuşuyor, Türk kültüründe büyüyorsam ve kendimi Türk hissediyorsam, kökenim zaza olsa bile Türk sayılırım.

Önemli olan Türk, Kürt olup olmamak değil önemli olan insanın iç yapısıdır fikrimce. Bir insan övünecekse kendisiyle övünsün.

Kesinlikle, ben de öyle düşünüyorum. Kimlik aidiyetle, karakter ve değerlerle belirlenir.

Bu yüzden Atatürk'ün yaptığı gibi Türklüğü savun, araştır bilgilendir milleti.

Bu yüzden Atatürk'ün yaptığı gibi türklüğü savun, araştır bilgilendir milleti.

Zaten ben daha yeni öğrendim kökenimi. Bu zamana kadar Türk oluşumdan hiç şüphe etmedim, şimdi de etmeyeceğim. Zaza bana çok yabancı, gerçekten çok yabancı. Bugün öğrendim kökenimi, DNA kökenim umurumda değil. Zaten kökenimi bilmeden de savunuyordum, seviyordum, tartışıyorduk; kalpten bağlıyım. Ben atatürkçüyüm, her zaman milletime bağlıyım. Atatürk'e küfür eden çok gördüm, saygısızlık yapanlar laftan anlamıyorlar. Bir kısmını rezil ettim ama bitmiyorlar; yapacak bir şey yok.

Sende Türk değilsin tamamen bende diyorum neden sallayıp duruyor bu herif. İstediğin yerde yaşa ırkın kimliğin değişmez zaten değiştiğini hissedersen ırkına hakaret etmiş olursun.

Hocam üslubunuzu pek beğenmedim konu sahibi çok güzel bir şekilde konuşmuş.

Ve ırkıma neden hakaret etmiş olayım ki yukarıda dediğim gibi irklarimiz bizim için bir değere sahiptir ama yine de insan yaşadığı ortama göre şekillenir.

Siz Kürt olup Amerika'da doğup yıllarca orada yaşarsanız artık oralı olursunuz her şeyiniz oraya göre şekillenir kültürünüz yediğiniz yemekler konuştuğunuz dil işiniz arkadaşlarınız.

Ama yine de ırkınız kürtdür irkiniz sizin için bir değer olarak kalır.

Benim kökenim Kürt'lere dayanıyor ama yaşadığım ortamın hiçbir ilgisi yok annem babam da öyle bir Türk olarak büyüdüm.

Laftan anlamıyorlar. biyolojik ve köken umurumda bile değil. Ben türküm bu kadar basittir. Hiçbir zamanda şüphe etmiyorum.

Laftan anlamıyorlar. Biyolojik ve köken umurumda bile değil. Ben türküm bu kadar basittir. Hiçbir zamanda şüphe etmiyorum.

Bende bu şekilde hocam yani babamın babasının babasının babasının babası Kürt olsa benim için ne ifade eder ki ben ne hayatımda Kürt tarihi gördüm ne kürtçe konuştum ne öyle bir çevrede büyüdüm tamamıyla Türk bir çevrede büyüdüm.

Türkçe konuştum Türk kültürü içinde yetiştim Türk yemekleri yedim Türk okuluna gittim Türk olarak yaşadım.

Örneğin yukarıda belirttiğim Fransa örneği gibi.

Fransa'daki adamın ırkı siyahi olabilir ama o adam hayatı boyunca Fransız okuluna gitmiş Fransız yemeği yemiş Fransızca konuşmuş Fransız tarihi görmüş yani tamamıyla Fransız çatısı altında büyümüş.

Siyahilik bu adam için bir değer olarak kalır ama bir şey ifade etmez. Yaşadığı çevre kendisini belirler.

Öyle hocam, öyle. Bunlar bunu anlamıyor. Cidden 5 yaşındaki bir çocuğa bile anlatırım, ama bunlara anlatamam. Ne yaparlarsa yapsınlar, troll gibi davranıyorlar, mantıkları da yok. Dediklerimizi de anlamıyorlar. Bu yüzden onlarla daha fazla uğraşılmaz. Tamam kanka, sizsiniz, ne diyeyim.

Tartışmaniza gerek yok böyle insanlarla. Biz burada etnik kökenden bahsetmiyoruz zaten ona bakarsak tabii ki Türk değilsiniz. Ancak önemli olan etnik köken değil her zaman. Ne mutlu türküm diyene sözü bazıları tarafından ayrıştırıcı görünse de oldukça birleştirici bir sözdür. Siz kendinizi Türk olarak görüyorsanız Türk değerlerine bağlı iseniz türksünüzdür uzatmaya gerek yok.

Biyolojik olarak Türk değilim. O da umurumda olmadığı için sorun yok. Evet haklısınız uzatmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…