Kişinin milliyetini genleri mi yoksa yaşantısı mı belirler?

Hocam ister Zaza olsun İster Kürt kimliğinizi saklamaya gerek yok. Irkçılık yapan yapıyor maalesef sonuçta söylemeyince dünyanın en sevilen insanı olmayacaksınız.

Hocam ister zaza olsun ister Kürt kimliğinizi saklamaya gerek yok. Irkçılık yapan yapıyor maalesef sonuçta söylemeyince dünyanın en sevilen insanı olmayacaksınız.

Zaza ya da Kürt değilim hocam.

Bu yazdığım metni okur musunuz?

Rapor atıp konuyu kapattırın isterseniz.

Vallahi deneyeyim. Olay burada rahatsızlık duymak değil. Söylememek değil. Zaten değilim. Sadece bitmiş konunu tekrar gündem olup gereksiz uzaması. Olay köken möken şu bu cart curt değil yani.

Rapor atıp konuyu kapattırın isterseniz.

Reddettiler. Neyse siz tartışıyorsanız tartışın devam edecekseniz edin. Aylar önce konuştum ben. Daha da kimseye laf anlatamam. Kim neye inanmak istiyorsa ona inansın. İnsan kendini biliyorsa gerisi önemli değil. Teşekkürler, iyi günler.

Efenim rahatsız oluyorsanız münazara yapmayı bırakabilirim

Bana mı diyorsunuz bilmiyorum ama kim “rahatsız oldu” dedi? Ben rahatsız olmuyorum. Tartışabilirsiniz, sorun değil. Aylar önce bu konuda günlerce, haftalarca münazara yaptım. İnsanları bilgilendirmek için rehberini bile hazırladım. Eğer rahatsız olsaydım, kimseyle tartışmaz, konuyu da hiç açmazdım. Demek istediğim tek şey, konunun gereksiz uzamamasıydı bu sadece köken meselesi için değil, hangi konu olursa olsun geçerli. Ama siz tabii ki tartışmaya, münazaraya devam edin. Rahatsız olacak bir durum yok.

Mümkünse bırak. Burada yaşantının irki değiştirdiğini soylemiyoruz, başka ırktan olan birinin kendini Türklüğe kültürel vb olarak daha yakın hissetmesini, ait hissetmesini konuşuyoruz. Şunu anlasaydin keske de neyse

Evet, bunu demeye çalışıyoruz aslında. Ama anlamıyor da neyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…