Kişisel Bakım, Dersler Ve Ortam

Makaleler
2
Arkadaşlar merhaba bugün kişisel bakıma biraz değineceğim sen kimsin ki bana akıl veriyorsun diyenler için liseyi bitirmiş biri olarak konuşuyorum Konuya geçelim özellikle liseye yeni geçmiş ve lise okuyan arkadaşlar dikkatli olmalı bu konuda ergenlik dönemine yeni girdikleri için bolca ter ve hormon salgılıyorlar istemsizce olsa bile karşıdaki insanları rahatsız olabilir ter kokusu vb. bunun için en az 2 veya 3 günde bir duş almalılar ben duş almam diyenler mutlaka saçlarını yıkamalı.

Gelelim diş bakımına diş bakımı da çok önemli arkadaş ortamında ağızının kokmasını kimse istemez bu yüzden en az günde 2 defa dişlerinizi fırçalayın özellikle sabah okula gitmeden önce dişlerinizi fırçalayınca rahatlayacaksınız arkadaşlarınızla rahat rahat konuşabilirsiniz fırçalamazsanız arkadaş ortamında ağızın kokuyor gibi cümlelere maruz kalıp üzülebilirsiniz.

Kıyafet meselesine gelirsek okul formaları stabildir zaten çoğu okulda bu yüzden üstünüze sweet veya hırka tarzı şeyler giyeceksiniz büyük ihtimal bunların temiz olması önemli ütüsü vb. bir insan sizi ilk gördüğünde ilk kıyafeti dikkatini çeker kıyafetleriniz düzgün olmalı.

Parfüm meselesine gelirsek çoğu müdür öğretmen vb. parfüme izin vermez ama günümüzde pek karışmıyorlar bu yüzden parfüm çok ağır olmayacak şekilde 2-3 fıs sıkılmalı 1 litre parfüm sıkıp gitmeyin insanları rahatsız eder bu koku sabahtan akşama kadar sınıfta olduğunuz için sıkıntı çıkar. Parfümü çok sıkmışsın gibi cümleler duymamak için abartmayın.

Krem meselesine gelecek olursak krem çok pahalı değil günümüzde eczanelerde Arko krem mevcut bu hem soğukta ellerinizin çatlamasını önler hem de ellerin bakımı için önemlidir. Elden konu açılmışken tırnak bakımı da çok önemli ben tırnakları uzun seviyorum derseniz tırnak aralarını mutlaka her gün temizleyin kimse kirli gözükmek istemez. Bunları yaparsanız arkadaş ortamında rahat rahat takılırsınız.

Bunlara değinmişken de biraz derslerden girelim konuya özellikle edebiyat ve matematik öğretmenleri ile aranızı iyi tutun çok samimi olun demiyorum derste dersi dinleyin ödev verirse yapın pek ödev veren olmaz zaten lisede proje ödevini genelde edebiyat veya matematikten almaya özen gösterin bunlar ortalamanızı yükseltecektir 4 yılın sonunda üniversite puanı için çok önemli diğer hocalarla pek samimi olmaya gerek yok yine aynı tarz, ödev verise yapın dersi dinleyin çoğu hoca geçirir zaten sıkıntı yaşamadan bir üst sınıfa geçeceksiniz ve göze batmayın bazı hocalar göze batan öğrencileri sevmez dersten bırakabilir. Sınavlara orta derecede çalışırsanız yetecektir ben hiç çalışmıyordum hep son 1 saat kala çalışır ortalama 65-70 not alırdım kasmaya gerek yok rahat olun ve arkadaş ortamını sağlam tutun geçip kenara tek başına takılma, sosyalleş lise en güzel yıllardır en aksiyonlu yıllar lise de parti veya piknik tarzı şeyler olursa hiç düşünmeden katıl meslek lisesi okuyorsanız 10 sınıfa geçerken güzel bölüm seçin arkadaşım o bölüme gidiyor bende ona gideyim sakın yapmayın üniversiteye geçerken lise de okuduğunuz bölümü seçerseniz + puan alıyorsunuz öbür sınıfa geçince de ortamı kurarsınız yani arkadaş kurbanı olmayın kendi kararlarınızı verin okuldan kaçalım derlerse tabii kaçacaksınız lakin devamsızlığa dikkat edin 9 ve 10 sınıfta devamsızlıktan kalan çok olur çoğu arkadaş kurbanıdır. Ne eksik ne fazla ortada duracaksınız. Kısaca temizliğe önem verin, arkadaş ortamına ayak uydurun ve hocalar ile iyi geçinip sınavlara orta derece çalışın sınıfı geçeceksiniz. Biraz uzun oldu inşallah dikkatli okumuşsunuzdur. Yazım yanlışı bayağı var galiba ceza yemekten ciğerim soldu günde 1 defa yemesem kendime gelmiyorum.

Yararlı konu.

2-3 günde bir duş ne Allah'ın temmuz ayında?

Dün güneşin altında 12 saat çalıştım mesaiyle birlikte, bir de uçağın içine gir çık yapıyoruz, güneş uçağın içini daha da çok ısıtıyor ve ortam adeta cehenneme dönüşüyor. Ter banyosu yaptım, ter. 3 tişört değiştirdim. Her gün duş şart. Bakımlı olun, sonra kızlar bakmıyor diye zırlamayın.

Bana kalırsa her gün alınmalı yazları 2 defa.

Bu bakım olayları hikaye, bunlar zaten kendisine saygısı olan adamın yapması gerekenler. Lisede arkadaş ortamında ve hocaların gözünde olacağınız konum tamamen özgüven seviyenizle alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…