OlkyNs
Decapat
- Makaleler
- 73
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Sizden hiçbir özel izin istemeyen kişisel verilerinizi talep etmeyen konumunuza ulaşmayan bir işletim sistemi kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi?
/e/ mobil akıllı cihazlar için geliştirilmiş özellikle gizlilik konusunda oldukça duyarlı bir işletim sistemi. Android'in yaygınlaşması ile birlikte her bilgimize ulaştığı bu dönemde bir kaçış yolu arıyor olabilirsiniz. İşte /e/ bu durum da yardımımıza koşuyor.
/e/ şu an sadece bazı cihazlar da çalışıyor. Son gelen duyuru ile uyumlu cihaz sayısını oldukça arttırdı diyebilirim. Bu linkten uyumlu cihaz listesine ulaşabilirsiniz.
Uygulama marketi olarak MicroG'yi kullanıyor. Çoğu Android uygulaması şu anlık uyumlu gibi görünüyor ama bu sistemin gelişmesiyle bu marketin uygulama yelpazesinin gelişebileceğini düşünüyorum.
Yazılım da Google adıma hiçbir şey olmadığı için Google'a giden hiçbir kişisel bir bilgimiz olmuyor. Bundan ayrı olarak özel kişisel veri koruması dahil edildiğini geliştiriciler üstüne basa basa söylüyor.
Projenin sahibi 2019'da sadece /e/ ile çalışacak yeni akıllı cihazlar üreteceğini de açıkladı.
Son düzenleyen: Moderatör: