Kişisel bilgisayarınızda sorun oluştu yeniden başlatın hatası

U.Altun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımı yeni topladım Windows 10 kurulumunu yaptım fakat güncelleme yaparken bilgisayarı bırakmıştım geldiğimde mavi ekrana düşmüştü başlıkta belirttiğim yazıyı yazıyordu. Neyse bir kere olur dedim yeni Windows 10 1903 versiyonunu indirirken bu hatayla tekrar karşılaştım acaba sebebi ne olabilir ? Bilgisayar yeni toplama sıfır. Yeni formatlandı. Bilgisayarım özelliklerinde İşlemcide Six-Core Processor yazıyor bu ne demek oluyor?
İşlemci Sıcaklık boştayken normal mi?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
Boşta 45 dereceyi geçmemeli.

Stress testi yapmanızı öneririm. Yaptıktan sonra sonuçları da paylaşırsanız yardım etmeye çalışırız.

Mavi ekran hatası verdiyse DMP dosyalarını paylaşın:

Boşta 45 dereceyi geçmemeli.

Stress testi yapmanızı öneririm. Yaptıktan sonra sonuçları da paylaşırsanız yardım etmeye çalışırız.

Mavi ekran hatası verdiyse DMP dosyalarını paylaşın:

Mavi ekran hatası kodu : MANAGEMENT_MEMORY
İmzamda bulunan ramler var bende anakartta imzamda. 2133Mhz hızla çalışan ramleri 3000Mhz yaptım acaba bundan kaynaklanıyor olabilir mi? Sistem güncellemesi yaparken tekrar mavi ekran verdi.
BIOS sürümüm 1607 siteden baktığımda 1820 sürümü çıkmış bundan kaynaklanıyor olabilir mi?

Son düzenleme:
O zaman BIOS'u güncelleyin güncel olmak iyidir. Sorun çok yüksek olasılıkla RAM'lerden kaynaklanıyor.

Aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı RAM'lerden dolayı Mavi ekran hatası alıyor:

XMP açıksa kapatın RAMlerin frekanslarını varsayılana çekin. Gene mavi ekran hatası çıkarsa DMP dosyalarını paylaşın:

O zaman BIOS'u güncelleyin güncel olmak iyidir. Sorun çok yüksek olasılıkla RAM'lerden kaynaklanıyor.

Aynı sorunu yaşayan bir kullanıcı RAM'lerden dolayı Mavi ekran hatası alıyor:

XMP açıksa kapatın RAMlerin frekanslarını varsayılana çekin. Gene mavi ekran hatası çıkarsa DMP dosyalarını paylaşın:

Windows'un Bellek Tanılama Aracı ile Ramleri anakarttaki 2 slota'da tek tek takarak denedim. Birinde sorunsuz çalışırken diğerini taktığımda sorun algıladı. RAM arızalı büyük ihtimalle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı