Kişisel veriler nerede saklanmalı?

Makaleler
21
Yer
Aydın
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: ECS H81H3-M7
İşlemci: Intel Core i7 4790
HDD: Western Digital WD10EZEX 1 TB 7200 RPM
RAM: Crucial CT102446BA160B.C16FER 1x8GB DDR3 1600MHZ
Kasa: Casper NSH.4790-8T75A-W (CD.VTI4790A) Hazır kasa.
Ekran kartı: Galaxy GT730
PSU: Casper Fsp250-50hmn
Monitör: AOC G2868PQU 28" 4K 3840×2160 1 MS 60 Hz TN panel
UPS: Tunçmatik TSK5208
Mouse: Casper B309
Klavye: Casper K1500
Akım korumalı priz: Monster MPEXP100U
Yazıcı: Epson L4160
Meslek
Espiri mühendisi
Merhabalar. Uzun yıllardır kullandığım taşınabilir HDD'nin ihtiyaçlarıma artık cevap verememesi üzerine tüm kişisel bilgilerimi tek bir yerde toplayabileceğim kadar geniş hacimli ve güvenilir bir çözüm aramaya başladım. Önerilerinizi bekliyorum.
Şu an için kriterlerim:
  • USB Bellek önerisi istemiyorum. Eğer -en azından şu an için- USB bellek kullanacak olsam böyle bir konu açmaya lüzüm dahi duymazdım. Boşuna niye bu satırları yazmakla uğraşayım ki?
  • Google Drive vb. Bulut depolama servisi tavsiyeleri istemiyorum. Hem çok az alan veriyorlar, hem de fazla güvenemiyorum. E zaten Android kullandığın için Google zaten görüyordur diyeceksiniz. En azından 15-20 sene önceki fotoğrafların bana reklam olarak geri dönmemesi bile çok daha iyi olacaktır...
  • Güvenilir bir çözüm olursa iyi olur. Yüksek TB'lık olsa tadından yenmez. Çok da pahalı olmasa olur.
Duruma göre bir süre sonra belki kriterlerimde değişiklik olabilir. Böyle bir şey olursa zaten söylerim. Şu an için olsa fena olmaz dediğim kriterleri yukarıda sıraladım.

Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.
@Murat5038 @24099

Bir dahaki mesajda görüşene kadar kendinize iyi bakınız. İyi geceler, iyi Sosyal'ler.

Kesinlikle bir Hard disk veya SSD'de tutulmalı.

Geriye zaten tek sabit disk/SSD ve optik diskler kalmıyor mu? Verileriniz önemliyse birden fazla yerde saklamanızı öneririm. Ayrıca 'duyduğum' kadarıyla SSD'lerde oluşan olası bir sorun diskin bir anda kullanılmaz olmasına yol açıyor, ne kadar doğrudur bilmem.

Bende taşınabilir HDD var her şeyi içinde depoluyorum aynî zamanda USB ile her şeye bağlayabiliyorum televizyona falan takıyorum arada film falan izliyorum.

Veri depolama için SSD'nin fazla bir karı yok, HDD ile aynı bütçeye daha çok depolama alanı almak varken.

Verin 1-2TB civarı ise tabi taşınabilir HDD. Ama bunun üstündeyse bence NAS sana uyar. Eski bir PC+WD Red'ler veya birçok yerden alabileceğin NAS Server'lar ile kurabilirsin bunlardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…