Kişisel verilerim yayıldı

Sadece bir telefon numarası ile bu kadar şey bulunabiliyorsa yaşamayalım da bence. Hayattan soğudum bunu görünce. O kadar çok güvenlik takıntılıyım ki sadece bir telefon numarası ile bu kadar verinin bulunabildiğini duyunca hayatımdan soğudum gerçekten.

Sadece telefon numarasından bu kadar bilgiye ulaşmaları imkansız. En fazla hat sahibinin T.C'sini öğrenebilirler. O da zor. E-devlet şifreni bile bilseler bu kadar bilgiye ulaşamazlar. Adıma siparişler geliyor demişsin, ne kadar güzel işte. Beleşe bir şeyler yiyip içebilirsin

Sadece T.C numasını bilmek bir işe yaramaz. Telefon numaranı değiştirmen yeterli olur. Adresi bilmelerinin de bir önemi yok. Fiziksel kimliklerini ortaya çıkarmak yararlarına olmaz. Yine de polise başvur. Fakat söylediklerin sadece telefon numaranı bildiklerinden öteye geçiyor. Bir telefon numarası ile insanın GBT'si çıkmaz.

Sadece numaradan bu mümkün mü? Milyonlarca veri ele geçirildi ve kimseye birşeycikler olmadı. Bunun en basit örneği yemek sepeti, bitexen mağduriyeti vs. onlarca sitede T.C numaram kayıtlı?

TR 2020 datası internette dolaşıyor. Telefon numaraları ise databasesi patlamış numara sorgulama programlarından rahatça bulunur. Sadece isim ve yaşadığı şehir, tahminen de yaş ile bulmaları imkansız değil.

Kardeşim seçim mi oldu? Büyük bir hırsızlık mı oldu? Ne 2020 datası yok öyle saçma şeyler sadece 2015 var. Ve o veriler 2009'dan kalma

Yine de ele geçirilen o bilgiler işe yaramaz. Tek başına T.C bir şey ifade etmez. Telefon numarası zaten önemsiz, değiştirilir. Bundan daha fazlasına sahipseler o zaman Türkiye kepenk kapatsın zaten. Şimdiye kadar elle tutulur bir şeyler olsa çoktan olay olurdu. En fazla arkadaşın dediği gibi evine sipariş gönderirler

Normal şartlarda telefon üzerinden bu tür bilgilere erişmek imkansız. 3-5 tane ergen oyun çeviriyor büyük ihtimal. Database kurcalamaya kalkmış olabilirler. İçeriğinden çok haberim yok. Bu iş zaten polisin işi. Baştan gitmemek hata.

Ellerinde siber polislerin kullandığı polnet adında bir veri tabanı bile var sadece oy kullananlar mı sanıyorsunuz?

Avukatım. Derdini kısaca izah et DM'den. Ne yapabiliriz bakalım.

Dediğim gibi tüm kişisel verilerim; kimlik numaram, telefon numaram, adresim her şeyim bulundu. Bu bilgiler şimdi herkesin eline geçecek ne yapacağımı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…