EmreTosun
Hectopat
@ÇAĞATAY TORUN hocam, önceki yorumları okuyup nasıl root yetkisini elde ettiğimi merak etmiş arkadaş yanlış anlaşılma olmasın.
@rhythmmm kral öncelikle Linux işletim sistemine sahip bir cihaz bulmalısın, sanal makineyede kurabilirsin. Sonra o işletim sistemine Python 3 yazılımını kurmalısın. Sonra modeminin arayüzündeki Backup & restore sekmesinden .bin uzantılı dosyayı bilgisayarına kaydedip Linux tabanlı işletim sistemine aktarmalısın. Linux'da kurduğun Python 3 yazılımını da kullanarak .bin uzantılı dosyayı .xml uzantısına dönüştürmen gerekiyor. Bununla ilgili YouTube'da tonla video var izleyebilirsin. Sonra notepad++ yardımıyla .xml uzantılı dosyayı açıp CTRL + F yardımıyla root diye aratıyorsun, root olan 1 tane satır var zaten onu buluyor hemen üstündeki satırda da tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum (ama tahminimce root yetkisinini aktif Et'in ingilizcesiydi) enable = 0 yazıyordu, =1 olarak değiştirip kaydettim. Sonra aynı işlemleri tersine uygulayıp bu sefer de .xml olan dosyayı .bin'e çevirip modem arayüzündeki Backup kısmından bu sefer indirmeyip load seçeneğinden yeni olan .bin dosyasını seçip yükledim. Yükleme işlemi %100 olunca arayüze giriş ekranı geldi root ve şifreni yazınca girebiliyorsun. Herkesin modemindeki şifre farklı ben nasıl öğreneceğim diyorsan CTRL + F yaptığımız yerde enable = 1 yaptım dedim ya 2-3 satır aşağısında zaten username = root ve password = xxxxxxx yazıyor. Dilersen oradan değiştir ben bir sıkıntı olmasın diye paswordun karşısındakini kopyalayıp önce arayüze giriş yaptım sonra yönetim kısmından parolayı değiştir dedim. Bu kadar çabaya değer mi diyorsan kişiden kişiye değişir. Bence değmez sadece DNS değiştirebildim onu da kendi bilgisayarımdan yapıyordum zaten. IPv6 açıldı ama kullanıma hazır değil diyor. Birçok kısıtlı özellik daha açılmıştı ama tam hatırlamıyorum bana göre önemsiz şeylerdi. Ve yazılım güncelleme şeçeneği açıldı doğru yazılımı bulursan kabul eder diyorlar ama ben TP-Link'in kendi yazılımını seçtiğim halde kabul etmiyordu.
Gidip kendime yeni router aldım. Ama bir şey değişmediinternet kötü olunca garibim router ne yapsın. Neyse kral kolay gelsin inşallah yaparsın diyelim. İşine yararsa ne mutlu bana.
Arkadaşın bahsettiği işlem kafanda canlanmadıysa video da anlatıyor göz at istersen.