Kit model RAM nedir?

negan00

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, içinde 8 GB RAM bulunan laptopuma 8 GB RAM daha ekleyip, dual Cchannel yapıp performans artışı yakalamayı hedefliyordum ve linkini verdiğim RAM'i alacaktım ama satıcı soru cevap kısmında "Dual olarak çalışması için kit modelleri tercih etmelisiniz." demiş ve bunun dual channel olarak çalışmayacağını söylemiş. Kit model nedir acaba ve bu neden dual channel çalışmaz?

Kit model yani şöyle aynı RAM'den 2 adet satıyorlar bir kutunun içinde o yüzden de o 2 RAM'i taktığınız zaman uyumsuzluk sorunu yaşamazsınız.

Örnek:

Dosya Ekleri

• index.jpg
    index.jpg
    7,5 KB · Görüntüleme: 53
Laptop yeni modelse çoğu zaman senkronizasyonu otomatik yapıyor. CL 19 2400 mhz Kingston DDR4 SODIMM ile CL17 2633 mhz Crucial RAM dual channel çalışmıştı. Bu söylediğim her zaman geçerli değil sizde olmayabilir ancak günümüzde bu dual çalışmama sorununu büyük ölçüde çözdüler. Bu yüzden ürüne yorum yazanlarda da çalışmış.

Laptop yeni modelse çoğu zaman senkronizasyonu otomatik yapıyor. CL 19 2400 MHz Kingston DDR4 SO-DIMM ile CL17 2633 MHz Crucial RAM Dual Channel çalışmıştı. Bu söylediğim her zaman geçerli değil sizde olmayabilir ancak günümüzde bu Dual çalışmama sorununu büyük ölçüde çözdüler. Bu yüzden ürüne yorum yazanlarda da çalışmış.

Alacağım RAM da 3200 MHz 22 CL benim laptopımdaki de 3200 MHz 22 CL, ürüne yorum yazanlarda çalıştığını nasıl anladınız?

Alacağım RAM da 3200 MHz 22 CL benim laptopımdaki de 3200 MHz 22 CL, ürüne yorum yazanlarda çalıştığını nasıl anladınız?

Herkesin donanımı farklı ancak çoğu kişi çalıştı diyorsa muhtemelen sizde de çalşır. Ben de yorumlara güvenerek almıştım.

Hocam mesele RAM olayında gerçekten denemeden bilemezsiniz. İlla alıp takacaksınız çalışıyor mu diye bakacaksınız başka çaresi yok. Benim demek istediğim olay eskiden çalışmama oranı fazlayken şimdi çok daha az.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı