Kit Olmayan RAM Kullanmak Sorun Çıkartır mı?

Zelaroth

Kilopat
Arkadaşlar elimde Corsair Vengeance LPX tek modül 3000 MHz bellek frekansında çalışan 8 GB RAM'i mevcut ve buna ek olarak aynı RAM'den bir tane daha almak niyetindeyim. Fakat kafamı kurcalayan soru şu ki; bu RAM'in aynısından ayrı olarak alınca herhangi bir uyumsuzluk sorunu yaşama şansım var mıdır? Genelde Dual kit satın almak her zaman en garantisi ve sağlamı olarak görülüyor fakat bu tarz satın almaların kullanıcılar için zararları nelerdir acaba? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynısından alırsanız bir sorun olmaz. Hatta aynı frekans ve gecikme değerine sahip alırsanız bile çalışır.
Teşekkür ediyorum.
Bunun garantisini veremeyiz. Kit olarak satılan RAM'ler bu yüzden var zaten. Keyfi olarak üretilmiyorlar.
Benimde aklımı kurcalayan kısım buydu açıkçası, en olmadı elimdekini satıp kit almaya da yönelebilirim o halde.

Yok denecek kadar az olduğunu siz de biliyorsunuz. O şekilde bakarsak dünyadaki herkese kit aldırmamız gerekir.
Bütçe varsa evet, kit alınmalı. "Durduk yere" mavi ekran aldığınızı sanırken aslında sebebi kit olarak kullanmadığınız RAM'leriniz olabilir ama bu aklınıza bile gelmeyebilir.

Geçtiğimiz hafta Adata 8 GB XPG D41 RGB 3200 MHZ RAM aldım 2 adet. İki ayrı paket ama ikisi de aynı kod ve aynı özelliklere sahip. Kullanmaya başladım sıkıntı yok. Önceki RAM'lerimi de bu şekilde yapmıştım hiç bir sıkıntı çıkmadı. Ama @HakanCT'nin de dediği gibi yüzde 0.1 ihtimal de olsa olabilir.

Kit olarak satılması; test edildiklerini ve neredeyse hiçbir sorun yaşamayacağınızı gösterir. Aynı model RAM'ler ise büyük çoğunlukla çalışır. Farklı markalarda bile çalışma ihtimali vardır.

Aynı modelden alacağınız için, büyük ihtimalle sorun yaşamazsınız diyorum.

Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…