Herkese selamlar. Zihnimin kısmen çalışması gelişmesi için kitap okuyorum, paragraf çözüyorum falan. Benim asıl sormak istediğim paragrafa ayıracağım zaman yerine direkt o zamanı da kitap okuma süreme eklesem daha verimli olur mu? Çünkü paragraf sorularında bazen ne kadar anlam çıkartmaya çalışırsam çalışayım sıklıkla edebi terimler veyahut edebi temalar hakkında paragraflar sorulduğu için pek de anlam çıkartamıyorum. Nasıl söylesem, mesela bir soruda bir şairin bir mısrasını veriyor ve de eleştirmen onun üzerinden yorumlar yapıyor. Paragraf sorusunda ve de bana yazdıkları çok anlamsız geliyor o şiire daha önceden hakim olmadığım için, söz gelimi sizce paragraf çözemden onun yerine kitap okuma sayımı arttırmam çok daha verimli olur mu zihinsel gelişim açısından ve de kültürel açıdan?
NOT: Sınav derdim yok zaten paragraf sorularını pek anlam çıkartamadan bile rahatlıkla cevabını bulabiliyorum.
NOT: Sınav derdim yok zaten paragraf sorularını pek anlam çıkartamadan bile rahatlıkla cevabını bulabiliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: