Kitap nasıl okunur?

noskillmert

Hectopat
Merhaba, sizce kitap nasıl okunur?
Sesli mi sessiz mi?
Yatarak mı oturarak mı?
Sessiz bir yerde mi yoksa kalabalık bir yerde mi?

Kendimden örnek verecek olursak, ben genelde sesli, oturarak ve sessiz bir yerde okurum ama bu bana çok zaman kaybettiriyor. Bende bu yüzden sessiz okumak istiyorum, bu sefer de iç ses sorunu oluşuyor ve bu da beni yavaşlatıyor. İnternette hızlı okumak için bazı kurslar var ama onlar da çok pahalı.

Peki siz bir kitabı nasıl okursunuz?

Sesli mi sessiz mi?
Yatarak mı oturarak mı?

Kendimden örnek verecek olursak, ben genelde sesli, oturarak ve sessiz bir yerde okurum ama bu bana çok zaman kaybettiriyor. Bende bu yüzden sessiz okumak istiyorum, bu sefer de iç ses sorunu oluşuyor ve bu da beni yavaşlatıyor. İnternette hızlı okumak için bazı kurslar var ama onlar da çok pahalı.

Sessiz okurum, ortam çok fark etmiyor ama sessiz olursa daha akıl da kalıcı olur. Oturarak okumak daha yararlı.

Sesli okumak çok zaman kaybettiriyor bana o yüzden sessiz okuyorum oturarak okuyunca daha akılda kalıcı oluyor kalabalık ortamdada okurum sesli ortamdada fark etmiyor benim için.

Sesli mi sessiz mi?
Yatarak mı oturarak mı?

Kitabı içimden okurum. Genellikle sessiz yerde okumayı tercih ederim ama çok fazla gürültü olmadığı sürece sesli ve kalabalık yerde de okuyabilirim. Yatarak, oturarak okumak pek fark etmiyor.

Ben arkada müzik açıp okuyom valla :D

(Saniyede 200 kelime geçen raplerden bahsetmiyorum, death note manga okurken death note müziği dinliyodum mesela.)

Kitabı okumak için ek burs falan gerekmiyor, alıyon okuyo, beynin ne olduğunu canlandırıyo zaten. İlk defa okuyosan okuması kolay kitapları oku. (Çizgi roman falan olabilir.)

İç sesin ne olduğunu biliyor musunuz hocam?
İçindeki ses, nasıl tarif etsem? Şimdi sen bunu okurken, sanki içinden sana bu yazıyı seslendiriyormuş gibi hissediyor musun? Mesela ben yazarken her kelimeyi içimden tekrar ediyorum.

"Her insanda olmuyor" gibi birşey duymuştum, iç sesini hissetmiyorsan anormal birşey değil merak etme 😅. Ama kitap okumana engel olacağını zannetmem.

Al bir tane 50 liralık kitap, (dediğim gibi çizgi roman da olabilir, kimse size silah zoruyla sadece yazılı kitaplar okutmaz.) deneyin. Belki zamanla iç sesinizi algılamaya başlarsınız.

(İç ses dediğimiz şey zaten beynin yaptığı bir şey. İçimizde ek insan ya da ek yetenek değil yani 😅)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı