Kitap önerisi

Dev Goblin

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bana kitap önerir misiniz? Orta Çağ temasını ve Dark Fantasy'i çok severim onun dışında kimyaya çok ilgiliyim, haritaları ve arabaları da çok severim bir kitap konusuyla alakasız bazıları ama gene de yazayim dedim; açık konuşmak gerekirse şu an 14 yasindayim ve 20 kitap anca okumusumdur, okumaktan nefret etmiyorum ama okuyacak güzel bir kitap bulamıyorum bir de üşengecim tabii ama bundan sonra hardcore akademi kasacağım deli dehşet kitap okuyacağım, böyle saran kitaplar önerir misiniz? Özellikle Orta Çağ temasını çok seviyorum, iyi Sosyaller.

Orta Çağ ve Fantazi için Slathbog'un Hazinesi diye bir seri okumuştum. İlk iki kitabını falan okumuştum 15 yaşındayken falan 21 oldum hala arada açıp okuyasım geliyor. Onun dışında Polisiye- Bilim Kurgu için Dedektif kurukafa serisini öneririm yaşınıza da çok uygun bu serinin her kitabına sahibim ve kaç kez okudum saymadım. Bunları mutlaka deneyin bence.

Çok sağ ol abi slathbogu alıyorum.

Yanlış anlamadıysam hem akademik hem kurgu okumak istiyorsunuz.

Kurgu olarak TBATE'i öneririm. Türkçe çevirisi var, ingilizce biliyorsanız o şekilde de okuyabilirsiniz. Şahsen en sevdiğim seri. 12 kitaptan oluşuyor, oldukça uzun ama kaptırıp gidebilirsiniz.

Webtoon-Tapas.
Webnovel-Tapas.
Webnovel Türkçe Çeviri.

TBATE'i favorim olduğu için önerdim. Dark fantasy ve medieval temanın en iyisini okumak istiyorsanız Lord of The Mysteries öneririm. 21.yüzyılın (en azından ilk çeyreği için) LOTR'ı gibi bir seri.

Korsan olmayan çevirisi nerede var bilmiyorum, korsan olanların linkini de buraya bırakamam. Ayrıca animesi de var.

Akademik için öneri yapamayacağım zira bir alan belirtmemişsiniz. Felsefeye ilgisi olan biri olarak Ahmet Cevizci'nin Felsefe Tarihi kitabını öneririm. 1000 sayfanın üzerinde çok uzun, felsefe tarihinin başından günümüze kadar anlatan en iyi kaynaklardan.

Bir filozofun düşüncelerini kurgularından öğrenmek isterseniz Ayn Rand okuyabilirsiniz. Atlas Silkindi, Hayatın Kaynağı ve Ego kitaplarını öneririm. Yazarı tanımak isterseniz Ego kitabıyla başlayabilirsiniz. 100 sayfada az çok nasıl bir kafa yapısına sahip olduğunu görürsünüz.

Marie Lu'nun Genç Elitler serisini de öneririm. "Kötü ana karakter" temasını en iyi işleyen serilerden biri. Orta çağ ve karanlık fantezi isteğinize de uyuyor.

Onun dışında Dikenlikler Prensi-Kralı-İmparatoru üçlemesini okuyabilirsiniz. Yazarın günümüz şartlarında çok cesur sahneler yazdığını belirteyim.

Bu arada Medieval Fantasy türünün öncüsü ve bugün okuduğunuz/izlediğiniz tüm fantastik evrenlere doğrudan veya dolaylı yoldan dokunmuş "Yüzüklerin Efendisi" serisini de okumalısınız. "Fantastik" kavramı Yüzüklerin Efendisi ile başladı ve Game of Thrones, Witcher gibi büyük serilere ilham oldu.

Lord of the mysteries i duymuştum güzele benziyor onu alacağım ilk basta yazdığınız uzun seri benlik değil şimdilik birkaç kitapla başlayım uzun zamandır okumuyorum kitap teşekkür ederim önerileriniz için güncelleme: Satın alacaktım İngilizcesi var diye düşünmüştüm yok sanırım en iyisi korsan okuyum internetten.

İfadeler: RPM
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…