Kitap önerisi

Abu!

Hectopat
Makaleler
7
Yer
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
Neredeyse hiç kitap okumam. Ama başlamayı düşünüyorum. Böyle bu kitabı okumadıysan kesin oku dediğiniz. Şiddetle tavsiye ettiğiniz bir kitap var mı? Adolf Hitler'in yazmış olduğu Kavgam'ı okumak istiyorum. Onun dışında var mı önerileriniz?

Yelpazeyi çok geniş tutmuşsun, yüzlerce öneri yapılabilir. "Kesin oku" diyebileceğim Şah Mat var, uzun süre etkisinden çıkamamıştım. Muazzam bir olay kurgusu var. Biraz daha gerçekleri yüzümüze vuran, bakış açısı değiştirecek nitelikte bir kitap okumak istersen Dönüşüm adlı eseri öneririm, Kafka zaten insanın perspektifini tepeden tırnağa değiştirebilen bir insan.

Kitap okumaya başlamak için Kavgam ve Nutuk gibi kitaplar uygun değil. Romanlardan başlamalısın, fantastik okuyabilirsin yada modern klasikler serisinden, özellikle Jack London ve Stefan Zweig'in kitaplarından başlayabilirsin. Fantastik olarak Buz ve Ateşin Şarkısı (aka GoT) tavsiye ederim. Son olarak 2 tane de distopya önereyim, Cesur Yeni Dünya ve 1984.

Bunlardan sonra belki romanlar kadar akıcı olmayan ama oldukça ilginç olan ve insana farklı bir bakış açısı kazandırdığını düşündüğüm Sapiens ve Homo Deus kitaplarını tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı