Kitap okumak konuşmakta zorlanmayı atlatabilir mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cihaz adı DESKTOP-BB0P50B
İşlemci AMD Ryzen 5 4500U with Radeon Graphics 2.38 GHz
Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,42 GB)
Cihaz Kimliği 8EAC407D-CFFC-457E-BF72-811DD7C95501
Ürün Kimliği 00325-81809-36548-AAOEM
Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci
Kalem ve dokunma Bu görüntü biriminde kalem girdisi veya dokunarak giriş yok
Ben konuşma sıkıntısı yaşıyorum ve maalesef ki genellikle hiç kimse anlamıyor ve illaki birisi benim yanıma durması gerekiyor ki anlaması için ve bazen kekeme oluyor ve şu dönemler konuşken bir anda duruyorum annem diyor ki kitap okursan geçer diye. Hatta oluyor gibi oldu ama işe yaramadı gibi düşünüyorum, ailem üzülmesin diye ise yarıyor gibi davranıyorlar. (Kitaba düşman değilim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben konuşma sıkıntısı yaşıyorum ve maalesef ki genellikle hiç kimse anlamıyor ve illaki birisi benim yanıma durması gerekiyor ki anlaması için ve bazen kekeme oluyor ve şu dönemler konuşken bir anda duruyorum annem diyor ki kitap okursan geçer diye. Hatta oluyor gibi oldu ama işe yaramadı gibi düşünüyorum, ailem üzülmesin diye ise yarıyor gibi davranıyorlar. (kitaba düşman değilim.)

Kekemeliğiniz varsa dil terapistine gidebilirsiniz.

Ben konuşma sıkıntısı yaşıyorum ve maalesef ki genellikle hiç kimse anlamıyor ve illaki birisi benim yanıma durması gerekiyor ki anlaması için ve bazen kekeme oluyor ve şu dönemler konuşken bir anda duruyorum annem diyor ki kitap okursan geçer diye. Hatta oluyor gibi oldu ama işe yaramadı gibi düşünüyorum, ailem üzülmesin diye ise yarıyor gibi davranıyorlar. (Kitaba düşman değilim.)
"Rap" Yaparsanız düzelir belki.

Bu sorunun nedeni özgüven eksikliği, sosyal fobi olması muhtemel.

Kitap okursan kuracağın cümleleri daha iyi kurmaya başlarsın. Konuşma sorununa: Diksiyonunu düzeltme rehberleri, tekerlemeleri okumak, özgüveni artırmak etkili olabilir. Açıkcası ben böyle konuşma problemimi aştım.

Kitap okursanız, düşünme ve kültür hazneniz gelişir. Konuşurken çok fazla düşünmemeye başlarsınız. Bunlar kısa sürede olmaz. Kitap okumak, uzun vadeli yatırımdır. Hem kitap okuyun hem de sürekli konuşmaya çalışın.

Durumunuzu 3 şey daha iyiye götürebilir:
1- Kitabı sesli okumak. Sesli okurken başkalarıyla konuşma kaygısı gütmediğinizden sözcükleri daha kolay çıkartmaya başlarsın.
2- Dil terapistine gitmek. Direkt konuşma bozukluklarını düzeltmeye çalışır. En etkili ve en hızlı yöntem budur.
3- Psikolojik destek almak. Belki konuşma bozukluğu yaşamanın en etkin nedenlerinden biri sosyal açıdan kendine bir ket vurman da olabilir.

İkinci önerim daha net ilerleme kaydetmeni sağlar, birinci önerim kendi kendine yapabileceğin bir kendini geliştirme yöntemidir, üçüncü önerim ise diğer 2 yöntemden tam fayda sağlayamazsan başvurman gereken yöntemdir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı