Kitap okumak unutkanlığı giderir mi?

Llllaaass

Picopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Unutkanlık var ben de kitap okumak unutkanlığı giderir mi?

Giderir.

Yardımcı olur ama bu doğrudan çözüm olmaz. Doktora danışın.

Sebebini bilmeden bir şey denemez. Ama herhangi bir rahatsızlığın yoksa ve sadece basit bir unutkanalığın varsa zihin egzersizleri yapmak ve sağlıklı beslenmek iyi gelecektir. Zihin egzersizinden kastettiğim oturup cs go oynamak değil tabiki. Bulmaca çözmek yada yeni bir hobi edinmek, yabancı dil öğrenmek gibi şeylerden bahsediyorum.

Unutkanlık var ben de kitap okumak unutkanlığı giderir mi?
Bence giderir azda olsa. Ben unutkan birisiyim fakat 3 yıl önce okuduğum bir kitabı hatırlıyorum ve hayret ediyorum.

Gidereceğini sanmıyorum. Uzun süredir her gün kitap okuyorum neredeyse, unutkan biriyim. Aşırı değilim ama ara sıra unutkanlığım tutuyor işte.

Gidermez. Giderseydi herkes kitap okurdu ve dünyada unutkan kalmazdı. Başka şeyler düşünebilirsin. Mesela ezber gibi. Önerim Pi sayısının basamaklarını ezberlemen olacaktır. Mesela ben zamanında ilk 200 basamağını (3 hariç) ezberlemiştim. Unutmamak için de sürekli tekrar ediyorum. Sen de aynısını yap derim. Eğer sayılarla işim yok diyorsan şiir ezberleyebilirsin. Şahsen ben şiir ezberlemeyi çok severim. Eğer sana bunlar yeterli gelmediyse Kuran ayetlerini ezberleyebilirsin. Bu biraz daha zor ama en etkili yöntemlerden biri. Yabancı bir dil olduğundan daha fazla zorlar. Tabi ezberlediğin şeyleri unutmaman için sürekli tekrar yapman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…