Önce şunu sorman lazım, teraryum açık mı olacak yoksa kapalı mı? Açık teraryum fazla nem tutmaz, hava giriş çıkışı olduğundan küf ile uğraşmazsın. Bu da neme duyarlı olamayan bitkiler için ideal demek. Eğer kapalı teraryum yapacaksan, havalandırmayı periyodik yapman lazım. Nem de önemli burada çünkü nemi kontrol edemezsen teraryum hemen çürüyor, denendi ve onaylandı. Bir çok skulent çeşidi yetişir. Bir çiçek dükkanından bulursun. Ne kadar nem istediğini sorarsan kendi teraryumuna uygun olur mu olmaz mı anlarsın. Yosun da koyabilirsin güzel gider. Ama o da çok koku yapıyor işte, bir de böcekleniyor sık sık.
Her gün müdahale etmek istemediğine göre senin için en iyisi açık teraryum yapmak. Bunu yapmak daha kolay ve daha çok bitki yetiştirebilirsin. Yosunları ben kendim yetiştirdiğim için öneremem ama çiçekçilerde bir çok skulent vardır. Gözüne güzel görüneni dikersin. Nem konusunda da sıkıntı yaşamasın.
Direkt isim olarak öneri yapamıyorum çünkü zaten devasa bir teraryumda yaşadığım için etrafımdaki bitkileri alıp dikiyorum. Sen skulent sor çiçekçiye illaki bulursun.
Bir de cımbız, fısfıs falan edin.