Kıvırcık saç Nasıl Uzatılır ve Şekillendirilir?

sedef23

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, saçım ıslak iken kıvırcık oluyor ve tarak vurmazsam öyle kalıyor. Fakat tarak vursam saçım koyun yünü gibi; hem kabarıyor hem de düz kıvırcık karışımı bir şey oluyor, anlayamadım. Yani ChatGPT'ye sorunca da 3A saç tipim çıktı. Bana bir öneri verir misiniz, bilen arkadaşlar? En iyi şekilde bu saça hangi model yakışır, uzatmalı mıyım yoksa başka bir şey mi yapmalıyım? Bir de saçımın ucu çok fazla üzüyor ve saçım sanki direkt diklemesine uzuyor gibi; hiç yana falan da yatmıyor. İlk resimdeki hali saçımın tarak vurulmuş hali ve kabarık hali. Diğer 3 resimdeki fotoğraf ise saç belirginleştirici sürülmüş ve tarak vurulmamış hali.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraflar nerede hocam.

Saçının doğal formu, özellikle taranmamış ve belirginleştiriciyle şekillenmiş hali daha güzel. 3A tipte nem daha önemli, o yüzden leave-in krem ya da curl cream gibi ürünlerle şekil verirsen daha az kabarır. Bence uzatman saç tipine uygun durur, hacmi dengeler.

Cevap verdiğin için teşekkür bir de şey sorucam saçım çok sert ve saçım böyle dim dik uzayacak gibi oluyor ve arada saç kremi sürüyorum herhangi bir model öneriniz var mıdır

Fotoğraflar nerede hocam.
Resimleri ekledim ama silinmiş galiba

Dosya Ekleri

• IMG_20250810_162204.jpg
    95,9 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_20250810_161723.jpg
    163,5 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250810_161405.jpg
    263,1 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_20250810_161133.jpg
    131 KB · Görüntüleme: 41
Kıvırcık saçlı birisiyim ve sana şunları söylemek isterim. Öncelikle saçta yaşanan en büyük problem kabarma ve şekil almaması. Bunun için bana göre saça uygulanacak tek bir şey var o da Hindistan cevizi yağı. Duştayken veya duştan sonra ıslak veya nemli haline uygularsan kabarma sorununu ve şekil sorununu rahatlıkla çözebilirsin. Ek olarak saçlarının kırıklarını aldırmalısın ayda 1 veya 2 ayda 1 defa uygun olur bu saçının uzamasına göre değişir. Eğer her duştan sonra saçın çok fazla dökülüyorsa saçını kestirmeni sonrasında da Hindistan cevizi yağına başlamanı öneririm.

Valla kral benimde saçım çok sert ve yapabildiğim tek bir model var. Tas kafa ile buzz cut arasında gidip geliyorum.

Hocam bu tür kıvırcık saç türlerini ben oldum olası çok sevmişimdir. Uzayınca çok güzel fantastik duruyorlar. Awkward phase dediğimiz dönemleri biraz zor olacaktır ama uzayınca tadına vara vara kullanırsınız. Benim saç türümle aynı olmadığı için tavsiye veremiyorum lakin genel tavsiyeler vereceğim. Sıcak su kullanmayın, uzun vadede saçlarınızı kurutursunuz. Havluyla kafa derinizi zımparalamayın. Aceleniz yoksa saçlarınızı kendi kendine kurumaya bırakın veya saç kurutma makinesi kullanacaksanız soğuk veya ılık ayarda kullanmaya çalışın. Bir yerden sonra saçınız çok kabaracağı için saten bone size gitmeyecektir. Saten yastık kılıfı kullanıp olabildiğince saçınızın yatarken zarar görmemesini sağlayın. Kıvırcık kız rutini dedikleri bir rutin var, onu araştırmanızı öneririm. Kendi saç türünüze göre araştırma yapınız. Uzayınca sizin saç 3C olur gibi geliyor bana.
Sizin de bakım rutini araştırmanızı öneririm hocam. Eğer saçınıza iyi bakarsanız kırıklarını aldırmanıza gerek kalmaz. Ayrıca saçın uzunluğunun saç dökülmesiyle alakası yoktur, DHT ile alakası vardır. Kelleşmeyi fark ettiğinizde minoxidil ve finasteride/dutasteride gibi bir DHT blokörü kullanarak ancak saç dökülmenizi durdurabilirsiniz.

Evet birazcık şekil almama sorunu var belki de bu saç çok kısa olduğu için de olabilir reis dediğin Hindistan yağı için herhangi bir tavsiyeniz var mıdır acaba bir de saçım öyle ultra bir bonus kafa olmasını istemiyorum güzel karizma duracak şekilde istiyorum berbere gidince buklelerin ucundan alın diyeceğim

Saç dökülmesi hiç yok neredeyse bende benim annemin dedesi şuan 90 yaşında adamın saçı da benimkinin aynısı fakat kafasında hala çok fazla olmasa bile saçı var bir de hocam kız bakım rutini demişsiniz fakat ben o kadar da uzun saç sevmiyorum yani tarzım değil orta uzunlukta çok ta Bonus durmayan istiyorum inşallah anlatabilmişidmir

TikTok'ta bir ton tiplerle ilgili video var ve saçın 3A gibi değil daha kıvırcığımsı benim saçım 3B bende şu an uzatıyorum saçımı 0A vurmustum ve uzayana kadar o halde kalıyor düzgün bir şekil almıyor 10 15 cm olana kadar bilesin şekil alması için bir de elini vurmaman lazım haftada 1 2 kere yikaman gerekiyor yağ zor ulaşıyor cünkü uçlara şu an saçın kısa uzat bir adet saç kremi al ıslak saca uygulananlardan olsun uzayınca onu kullan bu sayede saç daha fazla kıvırcık oluyor güzel bir şekil alıyor ve elleme çok fazla. Saç tipin uzayınca belli olur şu an çok iyi anlayamazsın. Berberde sakın ara makas attırma çok kötü oluyor.

Hocam kız bakım rutin en iyisi nasıl bir şey istediğini atsana fotoğraf olarak tahmini uzatman gereken miktarı söyleyelim.

Hocam uzatma ve besleme için hint yağı + badem yağı çok işe yarıyor argan yağlı sülfatsız bir şampuanda çok güzel oluyor.

Son düzenleme:
Kral saçlarım böyle olur mu bilmiyorum ama bu boyutlar benim için ideal öyle bonus falan istemiyorum belki 3. Foto daki saç dan bir tık daha fazla olabilir ve bir de berberde şey yapacam yanlar low fade çünkü yanların uzaması için üstündeki buklelerin ucundan aldırıcam genellikle böyle tavsiyeler alıyorum çünkü

Dosya Ekleri

• IMG_20250811_002756.jpg
    119,6 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_2025-08-11-00-27-38-618_com.instagram.android.jpg
    94,3 KB · Görüntüleme: 23
  • 8644e8b256d435a5f792458deea2bf55.jpg
    69,6 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…