Kiwi Browser Sypware midir?

ghost_00

Centipat
Daha fazla  
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Geçen sene bu konu hakkında tartışmışlar, emin olamadım, sildim. Siz ne düşünüyorsunuz?

Ben de mobilde Kiwi Browser kullanıyorum eklenti desteğinden dolayı. Geliştirici araçları özelliği sunması da güzel.

Gizlilik ile alakalı sıkıntıları olduğunu duymuştum. Bunu da inceledim. Genel kanı geliştiricinin bu iddiaların doğru olmadığını ispatlayacak bilgiler verdiği yönünde.

Attığınız Reddit ve Github sayfalarında açıklamalar mevcut.

It's actually quite simple, Kiwi earns money for every search it forwards to Yahoo or Microsoft Bing. The parameters and integration method are defined by the search engines themselves, we don't have our words at all how the integration is done. They have a standard guide on how to integrate, either you follow this guide, or you don't work with them. In practice, without a couple of millions of dollars in revenue, or very close contacts with internal people at Microsoft or Yahoo it's near impossible to get an exception that would make it possible to work without redirect (I assume this means bypassing all the fraud and billing checks, but this is just my interpretation).

Kiwi, yapılan her bir aramayı ne kadar çok Yahoo ve Bing'e yönlendirirse o kadar para kazanıyor.

Parametre ve entegrasyon metodlarının arama motorları tarafından ayarlandığını belirtiyor, Kiwi'nin bilerek özellikle bir şey yapamayacağını söylüyor.

Bu tür arama motorlarının entegrasyon konusunda standart kuralları olduğunu ve onlarla çalışmak için bu kuralların olduğu gibi kabul edilmesinin gerektiğini söylüyor, kabul edilmezse de bu şirketlerle çalışamayacaklarını söylüyor.

Ayrıca şunu da belirtiyor: Microsoft veya Yahoo'da çok yakın tanıdıklar olmadan veya birkaç milyon dolar gelire/ciroya sahip olmadan bu yönlendirme muhabbetini değiştirecek bir istisna yapmanın imkansız olduğunu söylüyor. Bu istisnadan kastı ise tüm dolandırma ve fatura kontrollerini atlayarak spyware olmayan bir metot ile Kiwi'yi çalıştırabilmek (yorum yani tahmin olarak sunmuş).

Daha satırlarca detaylı açıklamalar mevcut ancak şimdilik izlenimim bu şekilde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı