Evet gençler, dostlar, Romalılar! Kız arkadaş ile İstanbul'da veya İstanbul dışında yapılabilecek etkinlikler konusunda biraz beyin jimnastiği yapalım. Her buluşmada Starbucks'ta Chai Tea Latte içip Cheesecake yemek bir süre sonra tekdüze oluyor. Ben aklıma gelen bir iki etkinliği yazayım, sizlerden gelen öneriler ışığında listeyi güncelleyeceğim.
Hatta önerilere göre kategorilere ayırabiliriz. İl dışındaki etkinlikler, gezme, eğlence vb.
Mesela Bienal gezme olabilir. Listeyi bu şekilde başlatayım.
Sanatsal Etkinlik
Bienal gezisi: AKBank Sanat, YapıKredi Sanat, Pera Müzesi ve Salt Galata
Valla şimdiye kadar en çok keyif aldığım buluşmalardan biri idi ne yalan söyleyeyim. Önce Yapı Kredi Kültür Sanat'a gittik, oradan Pera Müzesi'ne geçtik ve en son da Salt Galata'yı gezdik. Sonrasında da Karaköy'e inip yemek yedik
Caddebostan sahiline inilir sandalye veya örtü serilerek çimlerde oturulur. Hemen arkadaki Migrostan şarap veya istediğin içecek alınır keyif yapılır beraber. Orada yeni dostlar bile edinilebilir
Sanatsal olarak resme ilgisi olduğu için İstanbul Resim ve Heykel Müzesi gibi müzelere gidebiliyoruz ara sıra. Ana tema ona ait olsa da benim de dokunuşlarım oluyordu.
Ortak portreler yapıyorduk.
Sesimi beğenmesem de karaoke cafelere zorla götürürdü.
Geçen yıl İzmir'i bana gezdirmişti. Ben de onu Kapadokya'ya götürdüm. Balon turudur, manzaradır, o manzarada baş başa kalmaktır güzel şeylerdi
Mutfağa girerdik. Onun yaptığını ben, benim yaptığımı onun yemesi gibi challengeler yapardık.
Pazar günleri Florya sahilde sabah yürüyüşü veya Emirgan'da doğa yürüyüşü, iki koltuklu bisikletler ile tur düzenlerdik. Sabah kahvaltısı sonrası spor salonuna giderdik.
Starbucks'ta kahve içmektir, akşam yemeği yemektir gibi şeyleri dahil etmeden böyle etkinlikler yapabiliyoruz zaman buldukça.
Sabah kahvaltısı kadar güzel bir şey yok benim için. Başlamadan önce yemeğe, 2 bira'dan sonra herkes herkesi sever, sen beni kahvaltı da sev! Sözünü demiştim bir kere ve bana verdiği tepki, yine başladın Nuri Alço repliklerine neyin peşindesin yine demişti