He ya hoş bir bilekliğe bile çok sevinebilirdi. Ancak gidip 50 TL verdiğiniz için rezil durumuna düştünüz. Ayıp olmaması için rezil olmayı göze aldınız.
Siz de o an saflığınıza geldi ne yapacağınızı bilemediniz sanırım.
Anlıyorum, merak etmeyin Kızla konuşun, eğer mantıklı bir insansa o da sizi anlar zaten.
Kaç yaşındasınız?
Okulda yılbaşı çekilişi yaptık. Bana kız çıktı 2 hafta sonra hediyeleri verebilirsiniz dedi hoca. Kıza ne vereceğimi bilmediğimden 50 lira verdim sonuçta çoğu kişi 50 lira altında hediye vermişti. Şimdi kız bildiğin benimle dalga geçiyormuş gibi tavırlar yapıyor. Annem izin vermediği için bir şey de alamadım. Pişmanlık duymuyorum ama az da olsa bir utanma var.
Ne olur, onurunuz mu kırılır hocam? Lisede misiniz bilmiyorum ancak bi hediye için değmeyecek meseleler inanın ki. Gidip millet içinde yapın demiyorum, yalnız bulduğunuzda adam gibi konuşun ve "kusura bakma amacım kötü değildi hediye alamadım ailem izin vermedi" vs. deyin.
Hocam zaten rezil olmuşsunuz, neden özür dilemek zor olsun? Yaptığınız yanlış bir şey olduğunu, ailenizin hediye almanıza olumlu bakmadığını falan söyleyin.