Kızların yanında utanan erkekler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cariye ayrı konu ancak ben 12 tane evlenme olayına dedim, peygamberimizin evliliği çok ancak evlenmesinin bir sebebi var adam sıkıntıdan ya da keyfinden evlenmemiş araştır istersen. İslam'da benim bildiğim en fazla 4 eş alabiliyorsun ancak hepsine eşit şekilde davranman gerek eğer bunu başarabiliyorsan 4 kere evlenebilirsin. Neyse konu uzamasın.

Erkelere, 2019 yılında utanmak yasak. Herkese duyurulur.

Peygamber Efendimizin söylediği "Utanmak güzeldir, fakat kadınlarda olursa daha güzel olur." sözü ilgimi çekti.

Cinsiyetçi bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum ve kesinlikle katılmıyorum. Neden kadın utanıyor? Neden sürekli kadına bir dayatma söz konusu. Bi' rahat bıraksak kadınları?

Duruma ve mekana göre değişir bu konu.

Bi' rahat bıraksak kadınları?
Aynen abi rahat bırakalım. İsteyen istediği dine inanır. Bu çarşaf veya mini etekli giyinmelerine ve dinlerine karışan tipleri anlamıyorum

Son düzenleme:
Peygamber efendimiz 'yerinde' utanmak güzeldir demiş ama senin düşündüğün şekilde değil. Bir sözü önce araştıracaksın sonra yorumlayacaksın. Kızın yanında pısırık gibi utan sözü değil o. Bu iş tecrübe ile çözülüyor. Bu konuya da dini alet ettiniz ya ne diyeyim.

Erkek adamın erkek sevgilisi olur. Olayı yine Din konusuna bulaştırmayın. Üstelik Arap kültüründen bahsediyorsunuz farkındaysanız? Adamlar kıyafetin altına don giymez, pilavı elle yer, kadın insan mıdır değil midir tartışması bile yapar; bir de kalkmış utanmayı o toplumda mı arayacağız?

Peygamber efendimiz 'yerinde' utanmak güzeldir demiş ama senin düşündüğün şekilde değil.
Konuya dini alet etmiyorum ayırca ben düşüncemi belirtmediğim halde nasıl olur da düşüncemin bu şekilde olmadığına varabilirsin? Sadece "SORU" soruyorum utanmak hakkında ki düşünceleriniz nedir diye. Kendi kendine bir şeyler uydurmuşsun ama anlamadım.

Sen son peygamberi o çarpık toplumla bir tutarak hata yapıyorsun.

Sen son peygamberi o çarpık toplumla bir tutarak hata yapıyorsun.
Siz de Ahlak ve erdemi o toplumda aramakla hata yapıyorsunuz. Ne yani Arap yarım adasında yaşamış birisini İngiltere'de yaşamış gibi mi yorumlayalım? Erdemi aramak için oraya kadar gitmeye gerek yok. Anadolu ve Avrupa topraklarında bolca mevcut olan bir şey. Anadolu'da yaşayan birçok filozof bu konuda kafa yormuş. Hatta birisi ''ülkeyi ya filozoflar yönetmeli; ya da ülkeyi yönetenler filozof olmalı'' bile demiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…