KKTC için trafikte nasıl uygun davranmalı?

Makaleler
21
Arkadaşlar, KKTC'deyim, burada insanlar trafik kurallarına riayet ediyorlar. Buraya geldikten sonra trafik kurallarının birçoğunu tekrardan internetten açtım okudum çalıştım. Geçiş öncelikleri olsun, modern dönel kavşaklar vs. Korna da çok az kullanılıyor trafikte hatta kullananların da büyük bölümü yine Türkiye'den gelenler. Trafik muazzam gerçekten. Ne var ki doğru yaptığımı düşündüğüm bir durum var ne zaman bu durumda kalsam arkamdan kornaya basılıyor. Normalde trafikte park eden aracı falan sabırla bekliyor Kıbrıslılar, dolayısıyla bu durumda kalınca ben mi bir şeyi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum. Görselle çizerek sorayım. Trafik orda tersten aktığı için ben Türkiye'ye uyarladım.

Siyah araba benim, kahverengi arkamda bekleyen ve biraz bekledikten sonra kornaya basan. Ben sola, yani yoğun akan kırmızı arabaların geçtiği tarafa dönmek istiyorum. Dolayısıyla bir boşluk bulursam geçeyim diye bekliyorum, burnunu sokmaya çalışınca daha fazla korna yiyorum o yüzden bekliyorum. Daha önce arkamdaki adam eliyle bana sağa git diye işaret bile yapmıştı. Bu durumda trafik kurallarına en uygun davranış ne olmalı sizce? Türkiye standartlarında sormuyorum, normalini soruyorum. Teşekkürler.

Sağa git derken yeşil arabaların tarafına yönelmeni söylemiş olabilir mi? Belki ileride kavşak vardır ve oradan dönmen gerekiyodur

Sağa git derken yeşil arabaların tarafına yönelmeni söylemiş olabilir mi? Belki ileride kavşak vardır ve oradan dönmen gerekiyodur
Onu söyledi zaten de kendi evime giden yol zaten, yolu biliyorum. Kavşak var ters tarafta da yolu çok uzatıyor. Kendi evime dönen yol da nerdeyse resmin tam sınırına denk geliyor diyebilirim. Dönüş yaptığım gibi tekrar dönüyorum ve evimin önündeyim. Bir de bunun dışında başka bir yerde de yaşadım bu durumu. Yolu bilmiyorum ki neden adama güvenip ters tarafa gideyim yani.

O halde şeritlere bakmak lazım. Kesik çizgi var mı?
Hayır. Bu arada ben kendi şahsi düşüncemi de yazayım, sanırım sola dönmek için beklemekte trafik kuralına aykırı bir durum olmasa da arkadakileri fazla bekletmemek için ters yöne gitmek gerekiyor, trafikte hoşgörü açısından. Ha bana sorsan ben arkada 5 dk. da beklerim kornaya basmam ama insanlar iş çıkışı saatinde yorgun olduğundan basıyor kornaya herhalde. Normalde kornayı nadir duyuyorum trafikte.

Hocam o halde karşı şeride geçemezsiniz. Karşı tarafa geçemediğiniz için adam da size trafikle aynı yönde git demiş.
O da olabilir ben de şerit çizgisini yanlış hatırlıyor olabilirim çünkü dönüş yaptığım yer tam yoldaki kasise denk geliyor ve birçok insan benim gittiğim yöne dönüyor. Çizgi yok esasında. Kesikli olduğunu varsayarsak dediğim gibi mi olması gerekiyor? Yani kural açısından beklemekte ve sağa geçmekte hata yok ama milleti bekletmemek adına ters yöne gitmek daha mı doğru olur?

Öncesinde kesikli değilse muhtemelen kesiksizdir. Trafiğe bağlı aşırı uzun beklemiyorlarsa bir şey olmaz. Şeride dikkat edip o ana göre karar verin bence.

Keşke burada da insanlar dikkat etse...

Öncesinde kesikli değilse muhtemelen kesiksizdir. Trafiğe bağlı aşırı uzun beklemiyorlarsa bir şey olmaz. Şeride dikkat edip o ana göre karar verin bence.

Keşke burada da insanlar dikkat etse...
Yolun öncesini hatırlayamadım işte. İnanın Türkiye'ye gitmeyi iple çeksem de her gittiğimde Kıbrıs'ın trafiğini arıyorum. Trafik yemin ediyorum yağ gibi akıyor, sinir yok stres yok gürültü yok. Muazzam. Tabi kendilerine göre kendi trafikleri de berbat ama bana göre şımarıklıktan başka bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…