Klasik gitar teli her tel konumunda aynı sesi veriyor

kehazex

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, geçenlerde gitar öğrenmeye heves ettim. Eskiden kalma bir gitar vardı. 1-2 gün çaldım 3. gün gitarın bir teli bende de eskiden kalma bir tel seti vardı. Teli değiştirmeye başladım ama sette hangi telin hangisi olduğu yazmıyor. Ben de başladım deneme yanılma yoluyla değiştirmeye ama değiştiriyorum değiştiriyorum her değiştirdiğim telden aynı ses çıkıyor. Bir uygulama yardımıyla da teyit ediyorum her telden en kalın telin sesi çıkıyor. Dedim sette problem var herhalde gittim bir tel seti daha aldım. Bunda da her değiştirdiğim telden aynı ses çıkıyor ve en kalın telin sesi yine aynı şekilde. Bilen var mıdır? Bu neden oluyor gerçekten hayret ettim. Klasik gitar kullanıyorum.

Hocam klasik gitar ise alta 3 plastik tel takacaksın en ince teli en alta takacaksınız sonra orta ve sonra kalın teli takacaksın 4. yere en ince metal teli alacaksın 5. yere orta metal en üste en kalın teli takacaksın. Böyle taktıysan ve bağlamaları doğru yaptıysan telefona guitar tuner uygulamasını indir akort et. Deneme yanılma ile tel mi değişir hocam😀 Telleri yan yana getir hangisi kalın hangisi ince anlarsın.
Teli yeni değişen gitar düzgün ses vermez akort sürekli sürekli akort et ben 2 ay önce değiştirdim 2 hafta akort tutmadı.

En kalın metal tel en üst teldir ve mi notasını (E) verir. Orta kalınlıkta olan metal tel üstten 2. teldir ve la (A) notasını verir. En ince olan metal tel üstten 3. teldir ve re (D) notasını verir. En kalın olan naylon/plastik/misina tel üstten 4. teldir ve sol (G) sesini verir. Orta kalınlıkta olan naylon tel alttan 2. teldir ve si (B) sesini verir. En ince olan naylon tel en alttaki teldir ve mi (E) sesini verir. Seslerin gittikçe incelmesine dikkat edin. En üst ve en alttaki tel arasında 2 oktav fark olmalıdır. Doğru akort edilmediği sürece her tel aynı sesi verebilir.

Doğru akort edilmediği sürece her tel aynı sesi verebilir.

Aynen hocam sorunun nedeni buymuş. Ben uygulamadan bakarak akort ederken en kalın telin sesini tanıdıktan sonra daha fazla germeye korkuyordum tel kopar mı falan diye, en sonunda dedim kopacaksa kopsun iyice germeye başladım hakikaten telin sesini olmasını istediğim telin sesi olarak algıladı uygulama. Yeni bir tecrübe kazanmış oldum teşekkürler ilgileriniz için hocam @450909 ve @Kirrik67

Telin kalitesine göre ilk 15-20 gün gibi akort kaçabilir. Her çaldığınızda akordu kontrol ederseniz çok daha iyi sonuçlar alırsınız. İyi çalışmalar.

Paranıza, gitarınıza, tellerinize yazık. Ders alarak başlayın bu işlere.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı