Rosenkavalier
Hectopat
- Makaleler
- 3
Cevabınız için teşekkür ederim. Zaten gönlüm akustikten yanaydı. Akustik ile bir başlayalım öyleyse.Merhaba, klasik veya akustik gitar almanızın başlangıç için bir önemi yoktur. YouTube üzerinden her iki gitarında seslerini dinleyerek seçim yapabilirsiniz. Klasik gitar ile akustik gitarın arasındaki fark, klasik gitarda naylon teller kullanılırken akustik gitarlarda çelik tel kullanılmaktadır. Akustik gitarda çelik tel kullanıldığı için daha zor basılır tarzında bir yanılgı olduğu için "Klasik gitarla başla sonra akustik gitara geçersin" tarzında çok laf duyabilirsiniz aldırış etmeyin. Diğer sorunuza gelince benimde boyum 1.84 olduğu için rahatlıkla söyleyebilirim ki 4/4 gitarlar uygun olacaktır.
klasik veya akustik gitar almanızın başlangıç için bir önemi yoktur. YouTube üzerinden her iki gitarında seslerini dinleyerek seçim yapabilirsiniz. Klasik gitar ile akustik gitarın arasındaki fark, klasik gitarda naylon teller kullanılırken akustik gitarlarda çelik tel kullanılmaktadır.
Bilgi hatalı. İki gitarın çalım sitilleri faklıdır.
Klasik gitar pena ile çalmaya uygun değildir. Çalarsanız bir süre sonra sarımlı tellerinizin soyulduğunu göreceksiniz.
Klasik müzikleri ve flemenko yu akustik gitarda çalamazsınız.
Klasik gitarın skalası akustik gitara göre düşüktür. (tel uzunluğu) klasik gitarın tel aralıkları geniştir (parmakla çalım arpej için)
Ne tarzçalacağınıza karar vermeniz gerekir. Klasik müzik pop ve flemenko mu çalacaksınız? Günümüz rock ve türevleri, popüler şeyler mi çalacaksınız?
Çalamazsın değil sadece klasik müzik klasiğe biraz daha uygun gider ama akustiktede çalınabillir veya klasik gitarda pena ile çalınabilir eğer ince bir pena kullanılıyorsa.
Tümüyle yanlış. Bilgi paylaşmamanızı rica ediyorum. Buradaki yorumlara göre insanlar satın alım kararı veriyorlar. Bunun gibi bilginiz olduğunu zannederek attığınız mesajlar, insanların şu dönemde gırtlağı/boğazından arttırarak zorla bulduğu paranın çöpe gitmesine sebep oluyor.
yanlışımı gösterinki bende yanlış bildiğimin doğrusunu öğreneyim.
akustiklede klasik müzik çalabilirsin ama klasik gitar kadar hoş gitmez klasik ise çok fazla üst tellerde çalmayacaksanız pena ile çalınabilir
Çalamazsın değil sadece klasik müzik klasiğe biraz daha uygun gider ama akustiktede çalınabillir veya klasik gitarda pena ile çalınabilir eğer ince bir pena kullanılıyorsa.
Yanlışınızı gösteriyorum;
Bunların tamamı.
Zannederek konuşuyorsunuz. Bilgi / tecrübe sahibi değilsiniz. Yazdıklarınızdan yetkinliğiniz hemen anlaşılıyor.
Açtığınız konu da aşağıda üstelik...
Akustik Gitar vs Klasik Gitar
Merhaba yaklaşık 1.5 yıldır klasik gitar çalıyorum ama bu gitar benim değil. Yakında gitar alacağım ama karar veremedim. Herkes istediğini al diyor ama ben seçemiyorum. Öneriniz varsa nedeniyle açıklar mısınız? Bir de aklınızda varsa gitar linki atar mısınız?www.technopat.net