Klasik lowrider tarzı arabalar sorun yaratır mı?

Yusmet

Decapat
Daha fazla  
Bu tarz 60-70 model klasik arabalar çok hoşuma gidiyor. 2-3 yıl içinde bu tarz bir araba almak istiyorum. Bana sorun yaratabilir mi? Çok benzin yakar mı? Türkiye'deki ustaların çoğu bu tarz arabaları bozar diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_3648.jpeg
    156,6 KB · Görüntüleme: 92
  • IMG_3649.jpeg
    65,5 KB · Görüntüleme: 74
  • IMG_3650.jpeg
    152,7 KB · Görüntüleme: 67
  • IMG_3651.jpeg
    66,1 KB · Görüntüleme: 78
Son derdiniz çok benzin yakması olur. Bu araçların dilinden anlayan usta sayısı fazla değil(lafta fazla ama icraatta değil). Bu araçlardan anlayan ustalar ise aracı düzgün bir kondisyona getirmek için servet istiyorlar.

Dostum 1.5 milyon gibi bir parayı 60 model arabaya vereceksin bu demek oluyor ki sen zenginsin. Parçacı gezmek petrolcü gezmek senin derdin olmamalı. Eğer dert ediyorsan alma bu paralara sıfır araçlar var.

Hocam benzini çok yakmak ne demek tahminim km başına 3-4 TL.

Babamın kasabında çalışıyorum. Aylık güzel bi kârımız oluyor. Bir tane Citroen Berlingo bir tane Citroen C5 bir tane Renault Master bir tane de okul servisimiz var. Yani tam olarak dediğin gibi. Sadece bilmediğim konuları sormak istedim. Aracı almak sadece basit bir hayal..

Bunlar benzin yakmıyor, benzini içiyor. Sorun çıkarma ihtimalleri her arabada olduğu gibi var ama eski oldukları için daha fazla. Bozulursa parçası bulunur mu? Bulunur ama Türkiye'den imkansıza yakın. Yurt dışında (tercihen arabaların üretildiği yer olan Amerika'da) size parça ve arabalar hakkında teknik bilgi gönderebilecek bir tanıdık ve sanayide iyi bir Amerikan'cı ustanız varsa çok sorun olmaz.

Kısacası paran varsa, arabalar ile uğraşmayı seviyorsan klasik Amerikan alınabilir.

Hocam benzini çok yakmak ne demek tahminim km başına 3-4 TL.

Zaten sıfır araçlar o civarda yakıyor bu araç minimum 5-6 yakar.

Sizlere ufak bir spoiler vereyim, bu arabalar sakin kullanımda en az 25-30 litre yakar 100kmde. Yani en az 12-13 lira yakar kmde.

Demek istediğimi farklı bir cümleyle tekrarlayayım. Bu arabalar günlük kullanılacak arabalar değiller. Keyif arabaları. Bu arabayı aldığın zaman yapacağın masrafı düşünüyorsan bu araba sana göre değil. Kolay değil 55 yaşında araba. Bu arabayı alacak olan kişi ne bu arabanın fiyatına bakar, ne de yakacağı yakıta.

Şöyle ki, bu arabalar sakin kullanırsa 100kmde 30 litre yakar. Benim arabam sakin kullanımda 6 litre yakıyor. Bu arabaların parçaları 55 yıllık. Sorun da çıkarır. Güzel bir usta bulursan kısmen daha sorunsuz binebilirsin ama bu sefer de maliyetli olur. Parçalarını yurt dışından getirtmen lazım. Bunlar için hem çevren, hem vaktin, hem de paran olması lazım. Sabah kalktığın zaman herhangi bir sebepten arabanın çalışmamasına hazırlıklı olman lazım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…