Klasik sap ayarlı gitar önerisi

mete737

Hectopat
Herkese selam, gitara başlayacağım fakat çok basit bir gitar almak istemiyorum, beni belli bir süre götürsün, öğrendikten sonra ufak kayıtlar da alabileyim dediğim bir gitar arıyorum. Valencia VC404 modeli hoşuma gitti fakat sap ayarı yokmuş. Bütçem 800lira civarında. Sap ayarı olmaması sorun mudur? Eğer öyleyse 800 liraya kadar klasik gitar önerir misiniz? Bu arada bir de Yamaha C30-C40 modellerine baktım fakat onlarda sap ayarı olup olmadığına dair bir bilgim yok. Teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kardeşim sırf sana mesaj atmak için üye oldum ne yaptın gitar konusunda sap ayarsız gitarlar kötü mü oluyormuş vc404 almak istiyorum ben de ama sap ayarı yok onun
sap ayarı olmadığı zaman uzun süreli kullanım olamıyor mu nasıl bi cevap verirsen kardeşim

Klasik gitarlarda genelde sap ayarı yapılan “truss rod” denilen kısım olmuyor. Çünkü gerek duyulmuyor. Cordoba marka gitarlarda oluyor. Bir de arkadaşımın kullandığı düşük bütçeli “Nevada” marka klasik gitarda da vardı. Dediğim gibi klasik gitarlarda truss rod genelde olmuyor bu yüzden Valencia VC404 modeli gitarı alabilirsin. Eğer sap ayarı konusunda bir sıkıntı olursa şehrinde bulunan enstrüman atölyelerine götürebilirsin orada özel işlem uygulayarak sap ayarını yaparlar.

Bir süre sonra sapı yamulan, "C" şeklini almış sürü ile klasik gitara denk geldim. Böyle bir durumda sapının düzeltilmesi meselesi hiç te basit değil; astarı yüzünden pahalıya gelir. Düşük seviye gitarlarda da “truss rod” yoksa düzgün sap beklemeyin zaten. Adamlar niye uğraşsın ki?

“truss rod” ekstra maliyet ve zorlu bir işçilik anlamına geldiğinden. Klasik gitarların da düşük bütçeli olanlarının zaten bu maliyete girmek istememelerinden kaynaklı kullanılmaz.
Sapın düz durmasını ve çalım konforu sağlar. Ayrıca sustaini uzatır, daha kararlı ve net sesler duymanızı sağlar. Tellerin klavyeye daha yakın olması, pedelerin cızırtı yapmaması ve bare basmanızı kolaylaştırır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…