Klavye BIOS ekranında çalışmıyor

Talooo

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci Ryzen 5 5600
Anakart B450M-HDV
Ekran Kartı Gigabyte RTX 3060 ti
8+8 3200 mhz Gskill Ripjaws V Gaming
Kioxia Exceria 500gb m2 sdd
Apacher Panther 480 gb ssd
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar bende her bilgisayar açıldığında açılış ekranında F1 tuşuna basmam gerekiyor.
Önceden kullandığım klavyem burada çalışıyordu şimdi ASUS TUF Gaming K1 klavyesini aldıktan sonra yine çalıştı ama...

Setup kurarken ıssdone.dll yanlış hatırlamıyorsam bu hatayı alıyordum düzeltmek için bazı çözümler yaptım düzeldi ama şimdi BIOS ekranında klavyem çalışmıyor ne yapacağım.

Dosya Ekleri

• resim_2022-05-05_161253878.png
    resim_2022-05-05_161253878.png
    17,3 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12,8 KB · Görüntüleme: 30
Hocam benim eski kullandığım klavye usb ile bağlandığından bios ayarlarına erişemiyordum fakat usb olmayan eski söketli klavyeyi bağladığımda açılıyordu. Şuan kullandığım K70 MK2 direk açıyor bios ayarlarını. Onun sebebi muhtemelen bilgisayar açılırken usb ye güç vermeyip klavye söketine güç vermesiydi bios ayarlarından yapılabiliyor ayarı. Eski söketli klavyeniz varsa takıp bios ayarlarından usb ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Bahsettiğim giriş aşağıdaki resimde.

Dosya Ekleri

• 1F562FE2-EA99-40B1-BDA5-6D3FD248A3FC.jpeg
    1F562FE2-EA99-40B1-BDA5-6D3FD248A3FC.jpeg
    38,2 KB · Görüntüleme: 36
Hocam benim eski kullandığım klavye USB ile bağlandığından BIOS ayarlarına erişemiyordum fakat USB olmayan eski söketli klavyeyi bağladığımda açılıyordu. Şu an kullandığım K70 MK2 direk açıyor BIOS ayarlarını. Onun sebebi muhtemelen bilgisayar açılırken USB'ye güç vermeyip klavye söketine güç vermesiydi BIOS ayarlarından yapılabiliyor ayarı. Eski söketli klavyeniz varsa takıp BIOS ayarlarından USB ayarlarını kontrol edebilirsiniz. Bahsettiğim giriş aşağıdaki resimde.

Kanka klavyenin F1 tuşuna makro atamisim ondan calismiyormuş :d
Kusura bakma sende bayağı uğraşıp yazmissin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı