Klavye boyamak için boya tavsiyesi

djoguzhan55

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, Razer Blackwidow klavyemi geçen gün temizlemek için söktüm ve bugün aklıma üst ve alt kısmı boyama fikri geldi, 2015'te aldığım için garantisi de yok zaten mekanik bir yerine bir şey yapmayacağım üst ve alt plastik kısımı ayıracağım fotoğraflardaki gibi, cadence boyalara bakıyorum genellikle boyama işlemleri için bu markanın boyalarını kullanıyorlarmış, daha önce deneyen veya bilgisi olan yazarsa mükemmel olur. Teşekkürler.

2inci eklediğim resimde paintten taslak yaptım fırçayla öyle boyamayı veya kağıt bantla daha kalın çizgiler yapıp çapraz vs aralıklı kırmızı sprayla boyamakta geldi aklıma.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-04-10 at 00.43.36.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 00.43.36.jpeg
    481,4 KB · Görüntüleme: 275
  • WhatsApp Image 2023-04-10 at 00.46.31.jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 00.46.31.jpeg
    456,1 KB · Görüntüleme: 182

Sınırsız hocam, 80 ML'lik boyalar 20 TL civarına sitelerde satılıyor, kırmızı, vişne, vb renkler alsam 100-200 arası tutar o kadar tutmaz bile diye tahmin ediyorum.

Cadence bildiğim kadarıyla hobi boyaları satıyor. Ben de kullanmışmıştım, kalitelidir ama dekoratif boyama için uygundur. Klavye gibi süreklı baskı/ter altında çalışacak nesneler için uygun değil. Tavsiye etmem.

Ayakkabımı boyamak için almıştım bu markanın diğer renklerini kaliteli diye biliyorum,Klavyenin yüzeyi tam mat siyah değil mesela elim hafif terli olduğunda yüzeyinde direk gözüküyor o yağlı kısım her gördüğümde gözlüğümü silerken klavyeyide siliyorum, bir nevi bu durum için boyuyacağım koyu kırmızıya veya koyu vişne rengine, hem modifiye hem de bu olayı bir nevi görmemek için.

Uni posca vb. kalemler uygun gibi ancak fırça ile boyamak yerine çizmek zorunda kalırsınız.

Nasıl yani tam anlayamadım hocam, dediğini açar mısınız? Tuvalı boyar gibi mi demek istediniz? Kalem boyalar geldi aklıma onlarla daha rahat random çizgiler atarım diye düşündüm, fırçanın ucuna değip damla efektide vermek geldi aklıma, mundar etmediğim sürece problem yok :)

Montana gold tavsiye ederim bu tür projeleler için, kalitelidir.
akrilik boyalar veya mat sprey boyalarda olabilir dediğiniz gibi,kağıt bantla şekil veririm sonra sprayle geçerim mantıklı olabilir,eklediğim resimdeki gibi mesela ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    185,1 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleme:
Cadence'in ürün kataloğu çok geniş, tümüne hakim değilim ama genelde su bazlı oluyor boyaları o yüzden solvent bazlı boya kullanmanda fayda var, daha uzun ömürlü olur. Ürün açıklama kısmında yazar su ya da solvent bazlı diye. Sprey boyalar solvent bazlı oluyor genelde.

Bir de ilk mesajıma beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmedi attıklarını yazarsalar, en azından yanlışımı düzeltmek isterim.

Cadence'in ürün kataloğu çok geniş, tümüne hakim değilim ama genelde su bazlı oluyor boyaları o yüzden solvent bazlı boya kullanmanda fayda var, daha uzun ömürlü olur. Ürün açıklama kısmında yazar su ya da solvent bazlı diye. Sprey boyalar solvent bazlı oluyor genelde.

Bir de ilk mesajıma beğenmeyen arkadaşlar neden beğenmedi attıklarını yazarsalar, en azından yanlışımı düzeltmek isterim.

Hocam hobi boyalarının neredeyse hepsi su bazlı, solvent bakınıyorum ama yok vallahi çok kararsız kaldım şu an boya konusunda.

Hocam hobi boyalarının neredeyse hepsi su bazlı, solvent bakınıyorum ama yok vallahi çok kararsız kaldım şu an boya konusunda.

Sen ne tarz bir şey yapmak istiyorsun görsel olarak. Düz renk mi, şekilli mi?

Sprey boyalar genelde solvent bazlı oluyor, onlara bakabilirsin. Hem tutuculuğu ve ömrü de daha uzun olur. Benim tavsiyemde bu yönde.

İllaki akrilik boyalar ile yapacaksan tavsiyem:

Akrilik boyalar ucuz oluyor N11 de bugün kupon da var saat 9 da 100/30 Nays ile de ödersen yarı fiyatına geliyor neredeyse. Ben öyle almıştım bayağı ucuza geliyor. Zımpara da al. 180-220 arası kum zımpara lazım. Hepsini aynı dükkandan alırsan kargo da ödemezsin. Haa bir vernik al en küçüğünden. Parlak ya da mat, senin tercihine kalmış. Boyayı sürmek için fırça da al bir tane küçük boy.

Önce hafif zımpara at boyayacağın alana, numarası düşük olsun 180 ya da 220 gibi. Boyanın iyi tutması için önemli bu zımpara. Sonra ilk kat boyayı atarken hafif sulandır hafiften akışkan olsun boya. Boyanın yarısı kadar yeterli olur sanıyorum. Sonra kurumaya bırak. İyice kurusun, ilk 5-10 dakika dokunma, sonra fön makinesini soğuk ayarda uzaktan tutarak çabuk kurutabilirisn. Ondan sonra 2. kat boyaya geç. Sulandırmadan yaparsın 2. katı. İyice kuruduktan sonra yüksek numaralı zımpra atarsan daha pürüzsüz durur. Tahminimce 800-1200 arası kum zımpara yeterli gelir. Çok bastırmadan pürüzleri al, sonra tozunu al. En son vernik atarsın. Verniğin kuruması uzun sürer.

Neyse yazı bayağı bir uzun oldu, kendime yapsam bu kadar uğraşazdım, işine yarar inşallah.

Son düzenleme:
Sen ne tarz bir şey yapmak istiyorsun görsel olarak. Düz renk mi, şekilli mi?

Sprey boyalar genelde solvent bazlı oluyor, onlara bakabilirsin. Hem tutuculuğu ve ömrü de daha uzun olur. Benim tavsiyemde bu yönde.

İllaki akrilik boyalar ile yapacaksan tavsiyem:

Akrilik boyalar ucuz oluyor N11 de bugün kupon da var saat 9 da 100/30 Nays ile de ödersen yarı fiyatına geliyor neredeyse. Ben öyle almıştım bayağı ucuza geliyor. Zımpara da al. 180-220 arası kum zımpara lazım. Hepsini aynı dükkandan alırsan kargo da ödemezsin. Haa bir vernik al en küçüğünden. Parlak ya da mat, senin tercihine kalmış. Boyayı sürmek için fırça da al bir tane küçük boy.

Önce hafif zımpara at boyayacağın alana, numarası düşük olsun 180 ya da 220 gibi. Boyanın iyi tutması için önemli bu zımpara. Sonra ilk kat boyayı atarken hafif sulandır hafiften akışkan olsun boya. Boyanın yarısı kadar yeterli olur sanıyorum. Sonra kurumaya bırak. İyice kurusun, ilk 5-10 dakika dokunma, sonra fön makinesini soğuk ayarda uzaktan tutarak çabuk kurutabilirisn. Ondan sonra 2. kat boyaya geç. Sulandırmadan yaparsın 2. katı. İyice kuruduktan sonra yüksek numaralı zımpra atarsan daha pürüzsüz durur. Tahminimce 800-1200 arası kum zımpara yeterli gelir. Çok bastırmadan pürüzleri al, sonra tozunu al. En son vernik atarsın. Verniğin kuruması uzun sürer.

Neyse yazı bayağı bir uzun oldu, kendime yapsam bu kadar uğraşazdım, işine yarar inşallah.
öncelikle cevapların için teşekkür ederim,harbi dediğin gibi kendine uğraşsan bu kadar uğraşmazsın tekrardan teşekkürler,bmwlerde çizgiler olur ya kırmızı çizgi gelir bagajdan beri o tip düşüncem var,veya fırçanın ucuna vura vura damla efekti vermek şuan tam kararlaştıramadım,yada yarısını vişneye boyayıp bırakırım vişne-siyah olur yada aralıklı yaparım,googledan yabancıların yaptığı modifiyelere bakınıyorum hocam.

zımpara konusunda şöyle bir olay var klavyenin yüzeyi direk plastik değil,pürüzsüz olsun diye kaplama yapmışlar onun için zımpara atarsam yüzeyi kötü yaparım diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-04-10 at 00.46.31 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2023-04-10 at 00.46.31 (1).jpeg
    444,5 KB · Görüntüleme: 162

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı