Klavye Dilini Değiştirme

Yer
Çankaya, Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Klavyeye bastığınızda farklı karakterler mi çıkmakta ? Sorun değil ! Technopat hızında hemen düzeltelim !

Öncelikle denetim masasına giriyoruz :

5vO6a4x.jpg

Saat, Dil ve Bölge kısmına tıklıyoruz :

avugp9p.jpg

Daha sonra Dil Ekle sekmesine tıklıyoruz :

L3Pvp3I.jpg

Karşımızda klavyemize adayabileceğimiz klavye düzenleri bulunmakta. Hemen Seçenekler kısmına tıklayalım :

qlE7y1W.jpg

Buradan yeni klavye düzeni ekleyebilmek için, Klavye Düzeni Ekle kısmına basıyoruz :

MczMKW3.jpg

Buradan istediğimiz, eklemeyi tercih ettiğimiz klavye düzenini seçerek ekle diyoruz. Ardından tekrar 4. resimdeki ekran gelecektir. Oradan ''Kaydet'' butonuna basmak zorundayız. Yoksa ayarlarımız kayıt olmaz.

Bunları yaptıktan sonra sağ altta başlat çubuğunda klavyeler arası geçiş yapabileceğimiz bir yer görünmekte. Değiştirmek için :

61C44cd.jpg

Eğer ikinci seçeneği kaldırmak istiyorsak, 4. resimdeki adımda bulunan istemediğimiz klavye düzenini kaldırıyoruz.

Hepsi bu kadar !

Ctrl+shift tuşlarıyla klavyeler arası geçiş yapabiliyoruz benim sorum bunu bir uygulama aracılığıyla yapmak. Yani bir program aracılığıyla Q ve F klavye düzenine geçmek istiyorum. Kendim F klavye kullanıyorum arasıra Q klavyeye geçmem gerek ctrl+shift ile geçmeyeceğim. Böyle bir program var mı ihtiyacım var?

@Murat5038 @THE_MILLER

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı