Klavye harflere basınca sayı çıkma sorunu

aMeSSia

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler iyi forumlar herkese. Dün hiç bir sorun olmamasına rağmen bu sabah kalktığımda klavyemde bir sorun olduğunu fark ettim. Klavye de bazı tuşlara basınca yanında rakamlar çıkıyor.

z1, x2, c3, v4, m7, ö8, ç9, 0... gibi. Aynı şekilde üst kısımda bulunan sayılara basınca da; z1, x2, c3, v4, m7, ö8, ç9 0 aynen bu şekilde oluyor ve numlock kısmında bulunan sayılara basınca da 2121354546789 gibi karışık şekilde yazıyor. Denediğim yöntemler;
FN+Nmlck---Fn+F11---Fn+F10---AltGR+Shift vb. İnternette yazan her çözümü denedim. Bastım basılı tuttum. Klavye ayarlarını kurcaladım vs vs. Harici bir klavye taktığım zaman bir sorun olmuyor fakat dizüstü bilgisayarımın kendi klavyesini kullanamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Edit: Klavye'nin driver'ını güncellemeyi ve kaldırıp tekrar kurmayı da denedim. Bir çözüme ulaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakın, burada harici klavyede de ayni sorun olsaydı, sorunun çözümü için, sistem dosyalarından klavye dosyasını, sistem geri yüklemeyle veya bir şekliyle sağlamıyla takas ederek değiştirin derdim. Ancak laptopun kendi klavye sisteminde bunun olması, klavye içinde tuşları anolog/dijital olarak işleyen, asıl sisteme usb iç kablosuyla gönderen klavye entegresinde bir sorun olabileceğini kuvvetle muhtemel doğruluyor görünüyor.

Asıl klavyeyi tamir etmeden harici klavyeyle bir süre bu şekliyle kullanmanızda bir sakınca görünmüyor. Ancak ayni orijinalindeki gibi laptop klayyesi olarak kullanmanız için bence laptop klavyesinde, tuşlara basılan bilgileri işleyen ve sayısallaştıran elektronik entegre devresine müdahele mutlaka da gerekiyor, bu anlatımınıza göre.

Yani sonuç olarak bu sorununuz yazılımla (klavye yazılımı, klavyeye özel sistem dosyası, vb.) ile direk ilgili olmayıp klavye donanımı ile ilgili görünüyor. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı