Klavye kaç ayda bir temizlenmeli?

Semihsss

Centipat
Katılım
19 Nisan 2020
Mesajlar
41
Merhabalar, başlıkta da gördüğünüz gibi, klavyeyi kaç ayda/yılda temizlemem uygun olur?
 
Merhabalar, başlıkta da gördüğünüz gibi, klavyeyi kaç ayda/yılda temizlemem uygun olur?
Klavyeye göre değişir. eğer mekanikse tuşlarını çıkarıp takmak biraz uzun sürebiliyor. ben mekanik klavyeyi ayda 1 kere temizliyorum. fakat MacBook/Leptop gibi klavyelerde ise hergün temizlenebilir çünkü tuşlar dipte.
 
Merhabalar, başlıkta da gördüğünüz gibi, klavyeyi kaç ayda/yılda temizlemem uygun olur?

Klavye şu kadar ayda bir temizlenir gibi bir kural yok. Kirlendi ve gözünüze batmaya başlıyorsa temizleyin.
 
Eğer rahatsız olmuyorsanız ve çok kir tutmuyorsa 3 ayda bir olarak temizleyebilirsiniz. Titizliğinize göre değişir eğer çok gözünüze batıyorsa her ay temizleyin içiniz rahat etsin.
 
Tuşlarını üzerlerini hafif nemli bez ile haftada 1 temizliyorum. Öyle vidaları tek tek söküp, içini açıp temizlemeye gerek yok. Alt tarafı klavye.
 
Bazen sorulan sorulara hayret ediyorum. İster her hafta temizleyin, ister her ay, isterseniz de her yıl. Tamamen size bağlı. İçiniz nasıl rahat ediyorsa o sürede temizleyin.
 

Öncesi;
sonrasi, ben sık sık temizlerim. Tuşlarını bir kavanoza koyarım ve içine azıcık Fairy ile biraz yag çözücü döker bekletilirim. Bu şekilde kalan kısmı da önce elektrik süpürgesinin fırça agizi ile çektirir güzelce ıslak mendille temizlerim. Sonucta biz elliyoruz temiz olması iyidir. Çokta zamanımı almıyor ya da devamlı yaptığım için alıştım.
 
Son düzenleme:
Hocam bu yetmez. Klavyeyi alın asite falan atın (!)

@Semihsss Ben klavyemin çok temiz kullanan bir insanımdır ana mekanik klavyem çok toz ve parmak izi tutuyor. Bu yüzden ayda 1 defa bütün tuşlarını çıkarıp tek tek silerdim. Ama şimdi kullandıktan sonra üzerine örtü örtüyorum. Bu sayede ayda bir temizlememe gerek kalmıyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…