Klavyeye göre değişir. eğer mekanikse tuşlarını çıkarıp takmak biraz uzun sürebiliyor. ben mekanik klavyeyi ayda 1 kere temizliyorum. fakat MacBook/Leptop gibi klavyelerde ise hergün temizlenebilir çünkü tuşlar dipte.
Eğer rahatsız olmuyorsanız ve çok kir tutmuyorsa 3 ayda bir olarak temizleyebilirsiniz. Titizliğinize göre değişir eğer çok gözünüze batıyorsa her ay temizleyin içiniz rahat etsin.
Bazen sorulan sorulara hayret ediyorum. İster her hafta temizleyin, ister her ay, isterseniz de her yıl. Tamamen size bağlı. İçiniz nasıl rahat ediyorsa o sürede temizleyin.
Öncesi;
sonrasi, ben sık sık temizlerim. Tuşlarını bir kavanoza koyarım ve içine azıcık Fairy ile biraz yag çözücü döker bekletilirim. Bu şekilde kalan kısmı da önce elektrik süpürgesinin fırça agizi ile çektirir güzelce ıslak mendille temizlerim. Sonucta biz elliyoruz temiz olması iyidir. Çokta zamanımı almıyor ya da devamlı yaptığım için alıştım.
Eki Görüntüle 701420
Öncesi;Eki Görüntüle 701421
sonrasi, ben sık sık temizlerim. Tuşlarını bir kavanoza koyarım ve içine azıcık Fairy ile biraz yag çözücü döker bekletilirim. Bu şekilde kalan kısmı da önce elektrik süpürgesini fırça agizi ile çektirir güzelce ıslak mendille temizlerim. Sonucta biz elliyoruz temiz olması iyidir. Çokta zamanımı almıyor ya da devamlı yaptığım için alıştım.
Hocam bu yetmez. Klavyeyi alın asite falan atın (!)
@Semihsss Ben klavyemin çok temiz kullanan bir insanımdır ana mekanik klavyem çok toz ve parmak izi tutuyor. Bu yüzden ayda 1 defa bütün tuşlarını çıkarıp tek tek silerdim. Ama şimdi kullandıktan sonra üzerine örtü örtüyorum. Bu sayede ayda bir temizlememe gerek kalmıyor.